Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Ressam elinden çıkma!

Haftanın trend karesi Banu Çarmıklı'dan geliyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette elindeki Hermes Kelly çantası herkesin dikkatini çekti. Sizlerden yığınla e-posta geldi; herkes çantanın modelini öğrenmek istiyordu. Banu Çarmıklı, değerli Hermes çantasını başarılı ressamımız Yiğit Yazıcı'ya teslim etmiş ve aynı tablolarındaki gibi boyamasını rica etmiş. Parası olan herkesin sahip olabileceği çanta, Banu Çarmıklı'nın ince zevkiyle sanat eserine dönmüş. Sanata tutkun olanların moda zevkleri de işte böylesine keyif veriyor ve hayranlık uyandırıyor.

1 KINA 1 NİŞAN
Haftanın gündemini oluşturan ve sosyal medyayı kasıp kavuran davetler; Buse Terim'in kınası ile Neslişah Alkoçlar'ın nişanıydı. Dedikodusu da, eğlencesi de bol iki davet... Tabii bir de işin moda kısmı var. Buse Terim'in Lal Organizasyon'a ait kaftanı çok yakışmış. Renkler, işçilik dört dörtlük. Tek kusur, kemerin fazla kalın olması. Epey kilo verdi ve fıstık gibi. Ama kalın kemer gereksiz yere bel çıkarmış. Saç modeli ve makyajı hep başarılı. Davetlilerde ise en beğendiğim; kadife elbisesiyle Belçim Bilgin Erdoğan oldu. Sırt dekoltesini çok zarif taşımış.

ELBİSE MÜTHİŞ YAKIŞMIŞ
Gelelim Neslişah Alkoçlar'a... Aslında resimde bir Tuvanam tasarımı görecektik ama elbise, giyildikten bir süre sonra sökülmüş. Neyse ki çok şık bir Hervé Leger ile sorun çözülmüş. Elbise müthiş yakışmış. Makyaj ve saç gibi son dokunuşlar çok önemlidir. Neslişah bunun da altından kalkmayı başarmış. Güzelliğinin önüne geçmeyen ve narin hatlarını belirginleştiren makyaj ve saç modeliyle çok zarif görünüyor. Davetliler arasında ise en beğendiğim Ece Doğulu oldu. Yalın tarzıyla yine çok güzel, çok zarif.

FENA BİR HADİSE!
Karşınızda '2013 en iyi stil sahibi kadın müzik starı'! Rengini ifade edemeyeceğiniz saçları, adam dövecekmiş gibi ifadesini sertleştiren kaşları, dayak yemiş gibi görünen göz makyajı ve yüzünde arayıp da bulamadığım dudaklarıyla Hadise; henüz sıra elbisesine bile gelmeden sınıfta kalmayı başardı! Elbisesi bir Zuhair Murad Couture. Çok abartılı, çok tüylü, çok payetli; çok da çok. Üstelik bu görüntü ciddi bir styling ekibinin elinden çıkma. Bıraksın ekibini, kendi yapsın daha iyi. En azından bundan daha kötüsünü beceremez! Sonra da 'Neden sosyetik hanımlar star gibi muamele görüyor?' diye bana soruyorsunuz. Sebebi memlekete malolmuş şöhretlerin böylesi zevksizliğidir!

ŞIKLIKLARIYLA İÇİMİ AÇANLAR
Begüm Şen, Elif Gönlüm ve Eda Taşpınar; bu hafta kıyafetleriyle içimi açan isimler oldu. Begüm Şen'e beyaz eteği çok yakışmış. Pembe bluzu, çok renkli çantası, gülümsemesi ve usta makyajıyla ışık saçıyor. Elif Gönlüm doğum sonrası kilolarını çok güzel şekilde verdi. Dolayısıyla mini etek şovuna hakkıyla başladı. Elbisenin derin sırt dekoltesi de çok hoştu. Nar çiçeği renginde stilettoları, mini Hermes Kelly çantası, saç modeli ve makyajıyla kusursuz bir şıklık içinde. Kolyeye hiç gerek yokmuş ama şikayet eden kim... Eda Taşpınar'a eteğin kesimi müthiş yakışmış. Her zaman dediğim gibi; miniler yerine bol bol kalem etekler giysin. Büstüyeri, sarı ceketi ve kırmızı clutch'ı ile renkleri beceriyle harmanlamış. Tuhaf gözlüklerini bile sevdim.

MODANIN ÇİRKİN YÜZÜ
Lüks markaların tüketicisine 'O kadar salaksın ki, ne yapsam alırsın' tarzı yaklaşımında son nokta! Dolce&Gabbana'nın yaz sezonundan tarak tokaları, işportada satılanlardan! Bir farkı mı var diye inceledim, yok! Malzeme o kadar basit ki, maliyeti en fazla 5 liradır. Üstüne bezden iki-üç çiçeği geçirmiş ve sıkı durun tam 1.945 TL etiket koymuş. Bir diğer örnek, Valentino'nun Havaianas için tasarladığı parmak arası terlikler. Valentino logosu ve beş-altı plastik zımba eklemeyle satış fiyatı tam 660 TL. İşportada aynı kalitede olanlarına 30-40 liraya sahip olabilirsiniz. İşin tirajikomik tarafı ise bu terlikler için uzun bir bekleme sırası olması!

TÜRK MODACILAR ÇIKIŞTA...
Sosyetemde Türk tasarımcıları tercih eden isimler gün geçtikçe artıyor. Tabii bu gelişme de beni fazlasıyla mutlu ediyor. Örneğin Esra Oflaz Güvenkaya'nın, bir hafta içinde katıldığı davetlerin çoğunda Begüm Salihoğlu'nu tercih etmesi hoşuma gitti. Siyah ve beyaz birlikteliğini oldum olası seven biri olarak tarzına ve fiziğine yakışan seçimler yapmış. Türk tasarımcılara gönül veren birkaç isim daha var. Onlara da gelecek haftalarda yer vereceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA