Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Ne kadar sıra dışı o kadar ‘camp’

New York şehrinde düzenlenen, bilet geliri Metropolitan Müzesi'ne bağışlanan Met Gala, bu sene her zamankinden daha ihtişamlı ve daha merak uyandırıcıydı. Çünkü bu senenin teması 1964'te Amerikalı düşünür Susan Sontag'ın kaleme aldığı yazıdan ilham alınan 'Camp'di.
Camp stil nedir?
Sınırları zorlamak, cesur, absürt, abartılı seçimler yapmak demek.
Ve sadece giyinmekle kalmayıp bu tarzı yine abartılı pozlarla eşleştirmek demek.

LADY GAGA DAMGASI
Tema böyle olunca en merakla beklenen isimlerin başında Lady Gaga geliyordu. Kendisi yıllardır Camp tarzın en ünlü temsilcisi. Ve 15 dakikalık gösterisi ile Met Gala'ya damgasını vurdu.
Brandon Maxwell tasarımı bir kıyafette dört farklı kombin sundu. Fuşya pardösü ile başlayan, içinden çıkan siyah ve pembe elbise ile devam eden ve siyah iç çamaşırla sona eren gösterisini yine Camp tarza en uygun pozlarla taçlandırdı.
Bu yılki Oscar ödül töreninde giydiği siyah kabarık elbiseyle adından söz ettiren Billy Porter, Met Gala'ya taht üzerinde katıldı. Altın kanatları, tacı, mücevherleri ve makyajı ile tam bir Camp tarzına bürünen aktör, Lady Gaga'nın en güçlü rakibiydi.
Geceye Moschino tasarımı hamburger ve avize kostümü ile katılan Katy Perry'nin tercihlerini beğenmesem de verdiği emek göz ardı edilemez. O avize kim bilir kaç kiloydu? Üstelik ampülleri de üstündeyken yakıldı.
Gucci'nin 2018 kış koleksiyonu büyük yankı uyandırmıştı.
Mankenlerin ellerinde kendi kafalarını taşıması çok korkutucu bir görüntüydü. Koleksiyon çok konuşulmuştu ama giyen olmamıştı.
Koleksiyon Met Gala'da Jared Leto ile tekrar karşımıza çıktı. Leto'nun teatral şovu hiç şüphesiz kendisini gecenin en unutulmaz Camp tarzlarından biri yaptı. Şarkıcı Ezra Miller dikkat çekme tercihini kostüm yerine, yüzünde yedi göz bulunan makyajdan yana kullanmıştı.
'Harry Styles gecenin en büyük şokunu yaşattı' desem abartmış olmam. O kadar ondan beklenmedik bir tarzla karşımıza çıktı ki...
Transparan gömleği, altından görünen dövmeleri, tek küpesi ve abartılı yüksek bel pantolonuyla oldukça sıra dışı ve Camp'di.

SINIFTA KALANLAR
Hadid Kardeşler'de ise durum biraz farklıydı. Gigi Hadid, Michael Kors tasarımı püsküllü, payetli, boneli ve çarpıcı makyajı ile kısmen de olsa temaya uymuştu. Bella Hadid ise belinde pencereleri olan siyah Moschino kıyafeti ile sınıfta kalanlardandı.
Jenner Kardeşler'in ise tercihi Versace tasarımlı elbiselerdi.
Kendall kuş kanadını andıran uzun tüylü turuncu elbisesi, Kylie ise lila renkte püsküllü kostümüyle tam not alamayan isimlerdendi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA