Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Tüller, işlemeler, püsküllerle süslü modern tasarımlar

Moda dünyasını peşinden sürükleyen, öncü, yaptıkları işlerin merakla beklendiği ünlü tasarımcıların ortak podyumu Paris Haute Couture Moda Haftası, yine dopdoluydu.
2019/2020 sonbahar-kış koleksiyonlarının sergilendiği defilelerin demirbaş markalarında dikkatimi neler çekmiş bir bakalım...
Dior: Sonbahar-kış ve Dior ikilisi yan yana olunca siyahların ve dantellerin karşımıza çıkması pek de sürpriz olmadı. Markanın kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri; beyaz kıyafetin üzerine yazılı 'Are clothes modern?
(Bu kıyafetler modern mi?') sorusu ile haute couture'un da giyilebilir olduğuna dikkat çekti. Ama bu defilenin kapanışına Avenue Montaigne'de bulunan merkez binası formundaki maketi giyen model damga vurdu. Her şeyin başlangıç noktasının bu bina ve ekip olduğu vurgusu çok hoştu.
Givenchy: Kreatif direktör Claire Waight Keller, tüylerin, tüllerin, kat kat püsküllerin koleksiyonu ile iddiasını ortaya koymuş. Keller, 'Yeteneğim Meghan Markle'ın gelinliği ile sınırlı değil' mesajını hissettiren defile ile popülaritesini korumuş.
Chanel: Karl Lagerfeld'in ani ölümünün ardından yerine gelen Virginie Viard'ın omuzlarındaki sorumluluk artarak devam ediyor. Grand Palais'in kütüphaneye dönüştürülerek defilenin gerçekleşmesi, Lagerfeld için bir bakıma saygı ritüeli olmuş. Defilede tüvitler, tüller ve etek takımlar gibi yine markanın klasiklerini görmüş olduk.
İlk koleksiyonla benzer yoldan gidilmiş ve risk alınmamış. Önümüzdeki yıllar değişimler olacak mı, merak içerisindeyim.
Elie Saab: Saab, 'Önümüzdeki sezon kırmızı halıda ve davetlerde bol bol biz varız' mesajı veren koleksiyonu ile karşımıza çıktı.
Koleksiyon, kadınsı hatlar, tüller, Asyalı motifler ve işlemelerle şimdiden prenses elbise meraklılarının radarına girmiştir.
Giambattista Valli: Bu sezon H&M işbirliğiyle o kadar çok gündemdeydi ki, bu kez şovla değil, bilinen elbiselerin farklı modellerinden oluşan 30 parçalık koleksiyonla davetlilerle buluştu.
Çok yoğun el işçiliğini yakından görebilme fırsatı tanıyan tasarımcı, pembe inadını kırıp bordo ve yeşil tonlarına da yönelmiş.
Valentino: Tüm gözler bu defilenin üzerindeydi. Valentino; botanik bahçesini andıran koleksiyonda; ayçiçeği, yonca yaprakları, dev çiçek formları ile sevenlerine renkli bir kış vâdetmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA