Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Dünyayı batık desen çılgınlığı sardı


Pandemiden dolayı yaşadığımız karantina sürecini başarıyla tamamladığımız şu günlerde nihayet yeni normale girdik. Tedbiri elden bırakmadan yeniden sokaklarda, mekanlarda, etkinliklerde, sevdiklerimizin yanında olabildiğimiz bugünlerde sosyalleşmelerimiz artıyor, böylelikle moda trendlerini de yavaş yavaş uygulamaya başlıyoruz. Sizler için yaz döneminin en belirgin trendlerden bazılarının özetini çıkardım... Endonezya çıkışlı dünyanın en eski kumaş dokuma tekniği olan batik desen çılgınlığı, tüm dünyayı sarmış durumda. Batik, geçen sene başlayıp bu sezon popüler olma konusunda zirveye çıktı. Kıyafetlerde, ayakkabılarda, çantalarda, maskelerde, kısacası her yerde batik desenleri görebilirsiniz. Düz bir kumaş üstüne renkli boyalarla ortaya çıkan desenleri sizler de evlerinizde kıyafetlerinizin üzerine uygulayabilirsiniz. Ünlüler dünyasında da batik desen giyme yarışı yaşanıyor. Gigi Hadid, Camila Cabello, Olivia Culpo, Emily Ratajkowski, Dua Lipa ve sevgilisi Anwar Hadid, bu eğlenceli ve renkli desenin en büyük hayranlarından. Bizde de Alina Boz, Dior marka takımıyla dikkatleri çekti. Yaz boyunca bir sürü bu desende kıyafetler göreceğimizden eminim.

Beyaz tulum

Baharın kendini göstermesiyle birlikte beyaz renk tulum çılgınlığı yaşanıyor. Geçtiğimiz sezonun trendi olan havacıların yeşil tulumu, yerini yavaş yavaş daha kadınsı hatlara bırakıyor. Beyaz tulumu en güzel taşıyan ünlülerimizin başında Burcu Esmersoy ve Yasemin Özilhan geliyor. Özellikle Muse for All markası, beyaz tulum arayanların en birinci adresi.

Denim kumaş

Denim kumaşa burun kıvıranlar, sezonun trendlerini takip etmekten geri kalanlar olacak. Pantolonlarda her kesimin popüler olduğu nadir bir sezon yaşanacak. 70'ler, 80'ler ve 90'lı yılların havasıyla dar, bol, kısa, yüksek bel, boyfriend, kısaca her kesimden pantolonlar hayatımızın parçası olacak. Ama oversize denim ceket, gömlek ve elbise seçenler, bu trendin kazananları olacak.

Palamar zincirler

Bu yaz aksesuvarlarda iri ve göze çarpan detaylar tercih edilecek. Boyun fıtığı yaşatacak iri kolyeler, çantaların dev formdaki palamara benzeyen zincir askılarıyla zorlu bir sınavdan geçeceğiz. Bottega Veneta'nın Chain Pouch model çantasının dünya çapında büyük bir sükse yapmasıyla bu akım şu an gözlük zincirlerine bile sıçramış durumda.

Volanlı mini etekler
Fitliğine güvenenler varsa volanlı mini etek trendi tam da size göre. Hem de her renk ve kumaştan kat kat, volanlı mini etekler altın çağını yaşıyor. Özellikle New In markasının etekleri kapışılıyor, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Çağla Şıkel, Şeyma Subaşı, Demet Özdemir; volanlı mini etekleriyle bu akımın öncüsü olan ünlü isimler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA