Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

CHP'nin sürpriz milletvekili adayı Hilmi Yarayıcı

Milletvekili aday adayları arasında Sebahat Akkiraz, Balık Ayhan, Metin Şentürk gibi birçok müzisyen de var.
Bu sanatçılar arasında bence en büyük sürpriz ise CHP'den aday olan Hilmi Yarayıcı...
Akşam gazetesinden Dinç Çoban; Yarayıcı ile yaptığı röportajda, sanatçının Grup Yorum ile olan macerasına dikkat çekiyor.
Evet, Yarayıcı'nın 1990'lı yıllarda Grup Yorum'un solisti olması, 'Cemo' şarkısıyla milyonların hafızasına kazınması, akla ilk gelen ayrıntı. Lakin, Yarayıcı'nın bir de öğretmenlik geçmişi var.
Onu da ben anlatayım...
Yarayıcı ile, 'Sevdadan Yana' adlı albümü için efsane Yunanmüzisyen Mikis Theodorakis'ten şarkı almasını haber yapma vesilesiyle tanışmıştım.

LİSELİLERE CAZI SEVDİRMEK
Haberin ana konusu tabii ki Theodorakis'in büyük jestiydi ama söyleşi sırasında Yarayıcı ile ilgili çok daha güzel bir haber çıkarmıştım.
1990'lı yıllarda protest müziğe damgasını vuran Yarayıcı ile bir lisede öğretmen olmanın nasıl bir duygu olduğunu konuşurken bana şu açıklamayı yapmıştı:
"Öğrencilerimle 'Batsın Bu Dünya' parçasını dinleyip sonra 'Neden bu dünya batsın?' diyoruz ve tartışıyoruz. Batmasını istiyorlarsa, yerine ne koymak istediklerini soruyorum. Müziğin sadece müzik olmadığını anlatıyorum onlara, dinledikleri parçaları sorgulamalarını sağlıyorum.
Arabesk dinleyen 'Müslümcü' bazı öğrencilerime bile caz müziğini sevdirdim. Kasımpaşalı olup da arabesk müzikle beslenen öğrencilerimin caz, blues sevmeleri benim için en büyük mutluluk."
Ben de bu açıklamanın üstüne magazin ekine uygun 'Müslümseverleri cazsever yaptım' başlığı atmıştım. Şimdi düşünüyorum da bu öyküden film konusu bile çıkarmış.
Yarayıcı da diğer milletvekili aday adayları gibi haktan, adaletten, özgürlüklerden, sosyal devlet anlayışından bahsediyor ama benim gözümde onu diğerlerinden farklı kılan ise Kasımpaşa gibi belalı bir lisede gösterdiği idealist tavır.
Öğrencileriyle 'Batsın Bu Dünya'yı konuşurken, yerine ne koymak istediklerini sorması; varoşlardaki gençlere blues, caz sevdirmesi...

Lafta değil, özde idealist olması...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA