Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Reklamsız, sansürsüz sinema yayını

Murat Saygı FilmClub projesinin çıkış öyküsünü ise şöyle anlatıyor:
"FilmClub, Multi Channel Developers'ın sahibi Fatih Oflaz'la birlikte geliştirdiğimiz bir proje. Türkiye'ye birçok yabancı tematik kanalı getiren ve kurduğu Sinema TV kanallarıyla Türkiye'nin 'HBO modelini' geliştiren Fatih de tıpkı benim gibi TV'nin geleceğine kafayı takmış bir işadamı. Beraber çıktık yola ve yanımıza da Microsoft gibi bir dünya devini stratejik ortak aldık"
Saygı FilmClub'ı; en basit dille cepten, laptop'tan, iPad'den, connected TV'den (internet bağlantılı akıllı TV) istediğin an, istediği yerden kesintisiz 24 saat sinema, dizi, belgesel ve animasyon izleme platformu olarak tanımlıyor:

MICROSOFT FAKTÖRÜ
"FilmClub, alanında Türkiye'de ilk mi bilemiyorum ama en iyisi olduğundan eminim. Çünkü bu işin uzmanı yabancı yöneticiler, hiç abartmıyorum, aynen şunu söylediler: 'Bizden daha iyi yapmışınız'. Rakiplerimizden çok ilerdeyiz çünkü Microsoft'un müthiş teknik altyapısı sayesinde hiç takılma olmadan izleyebiliyorsunuz yayınlarımızı. Türkiye'de internet çeken her yerde Full HD yayın yapıyoruz. Bu basit gibi gözükebilir ama aslında internette bir şeyler izlemenin en büyük sorunu videolardaki takılma, işte bizde o yok. Tıpkı DVD izler gibi yayınlarımızı takip ediyorsunuz."

KESİNTİSİZ HD YAYINI
Saygı sözlerine şöyle devam etti: "En büyük özelliğimiz diğerleri gibi, içerik anlamında bir çöplük yok bizde. Mümkün olduğunca en iyisini, en sade şekilde sunuyoruz. En iddialı olduğumuz alan ise sinema. Vizyonda oynamış bir film iki-üç ay içinde bizde gösterime giriyor. Bazen DVD'si çıkmamış yeni yerli filmleri hemen sitemizde gösterime sokuyoruz. Sadece vizyon filmleri değil, geniş bir de sinema arşivimiz de var. 24 saat kesintisiz HD yayın yapan Sinema TV kanallarımız var."
Daha promosyona başlamadıklarını ama yakında Microsoft'un Türkiye'deki 28 milyon kullanıcısına atacağı bilgilendirici e-posta ile harekete geçeceklerini belirten Saygı, "İki-üç korsan DVD parasına yıllık üyelik sunmamız büyük ilgi uyandırdı.
Bir diğer büyük avantajımız ise reklamsız ve sansürsüz sinema yayını yapmamız. Paket halinde akıllı TV'lerde de olacağız, büyük telefon operatörleriyle görüşmeler devam ediyor. İnternete kıyısından köşesinden dokunan her yerle temas halindeyiz" diyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA