Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bay Kokoreç taşındı büyüdü

Siyasetten kokorece çok acayip bir geçiş olacak ama kokorecin yeri bende ayrı, çok severim. Avrupa Birliği'ne bile sırf kokoreç yüzünden kılım!
Geçenlerde bir kokoreç yedim tadı hâlâ damağımda. Teşvikiye Camii'nin arkasındaki Osman Seden Sokak'taki Çıtır Kokoreç'i ve işletmecisi Bay Kokoreç'i (kendisi böyle anılmak istiyor, hikayesi uzun) bilen biliyor zaten.
Bay Kokoreç şimdi daha büyük bir yere taşındı. Yine Teşvikiye'de camiyi ve kafeleri geçip Hüsrev Gerede Caddesi'nin başına geldiğinizde hemen sağda.
Mekanın yeni adı Bay Kokoreç Gurme.
Mönü zengin tutulmuş, dört şef aşçı var.
Kokorecin dışında et ve sebze yemekleri, kebap çeşitleri, salatalar vs. Büyük bir restoranda ne ararsanız var.

YAZARLAR MÜDAVİMİ
Tabii yine en çok tercih edilenler kokoreç, uykuluk, midye dolması, tavası, çorbası...
Bay Kokoreç aslında 'sosyete kokoreççisi' olarak da biliniyor. Ahmet Hakan'dan Zafer Algöz'e ve Cemal Hünal'a uzanan farklı meslek gruplarından çok ünlü müdavimleri var.
Mekanın fiyatları makul, Nişantaşı fiyatları değil yani!
Bu arada etler Susurluk'tan, midyeler ise Çeşme'den geliyor!
Kokoreç ve ızgara çeşitlerinin meşe odununda pişmesi de önemli ayrıntı. Ben en çok adı 'yavru ceylan' olan özel sarım kokorece bayıldım. Midyelere bir başladınız mı durduramıyorsunuz kendinizi.
Bu arada Bay Kokoreç'in sohbeti de müthiş. Vakti zamanında Hürriyet'ten Yeşim Çobankent kendisiyle uzun bir söyleşi yapmıştı.
Bay Kokoreç, aileden yalı çocuğu. Rusya'da büyük inşaat işlerine girmiş, krizde batmış. Bodrum'da 3 bin dönümlük arazide İskoç'larla golf sahası işine girmiş olmamış, belediye başkanlarına danışmanlık yapmış, bir ara CHP'nin gençlik kollarını örgütlemiş.
Kısacası 'Anlatsam hayatım roman olur' diyenlerin gerçek bir örneği. Bay Kokoreç Gurme'de sadece nefis kokoreç yok, hoş sohbet de var, tavsiye ederim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA