Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Abdullah Avcı'ya film tavsiyesi

Serdar Alemdar'ın geliştirdiği futbol performans ölçüm sistemini, ABD'de üç takım kullanmaya başlamış. Hatta Abdullah Avcı, Macaristan maçında oynayacak ilk 11'i, bu bilgisayar programını kullanarak belirleyecekmiş.
Evet, futbolcuların istatistikleri önemlidir ama her şey değildir. Avcı'nın Milli Takım Teknik Direktörü olarak kötü performansını spor yazarları eleştiriyor lakin Avcı'nın nerede hata yaptığını yazan yok.
Avcı'nın, o hep eleştirilen ilk 11 tercihlerinin nedeni, istatistiklere haddinden fazla değer vermesidir.
Avcı, 'Trouble with the Curve' filmini izlemeli. Clint Eastwood filmde, genç yetenekleri keşfeden efsane beyzbol scout'ı 'Gus'ı oynuyor. 'Gus'ın çalıştığı takımda da istatistiki bilgileri ve bilgisayar programlarını savunan genç bir menajer var.

İSTATİSTİK MİNİ ETEKTİR
Bu menajer, sürekli 'Gus'ın yaşlandığını, iyi tercihler yapamadığını söylüyor. 'Gus'ın yaşlandığı doğru, gözleri artık iyi görmüyor ama hırslı menajerin takıma almak istediği gencin beş para etmez olduğunu anlıyor. Ama ABD medyası da bu genci geleceğin yıldızı ilan ediyor. Ve patron, 'Gus'ı dinlemiyor ve genci alıyor.
Sonra ne mi oluyor? Bu gencin ancak tüy sıklet rakiplere karşı başarılı olduğu anlaşılıyor. En büyük fiyasko ise ellerinin titremesi. Ama hiçbir kamera ve bilgisayar programı bu zaafı göremiyor.
Aslında 'Gus' da göremiyor ama duyuyor. Gencin topa vurduğu sırada sopadan çıkan ince 'çıt' sesini, sadece o duyuyor.
Avcı önce bu filmi izlesin, sonra da Alex Ferguson'un şu sözünü duvarına assın: "İstatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA