Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Neden Eurovision yayınlanmıyor?

Eurovision'da Avusturya'yı temsil edecek olan gay şarkıcı Conchita Wurst'un, bir oğlan çocuğundan sakallı bir 'drag queen' olmaya giden hayatını anlattığı 'Rise Like a Phoenix' şarkısı olay oldu. Rusya, Belarus ve Ermenistan, Wurst'un yarışmadan çekilmesi için kampanya başlattı.
Eurovision'da hep böyle bir tartışma çıkar. Bu yılda Eurovision geyiği yapmaktan mahrum kaldık. TRT'nin Eurovision'u boykot etmesi, en çok biz köşe yazarlarını vurdu! Her sene aday şarkıcının belirlenmesiyle birlikte, Eurovision'la ilgili dört-beş yazı yazardık. Çok ekmek yerdik bu yarışmadan, konu bulma sıkıntısı çekmezdik.

SEVENİ ÇOK...
Eurovision adil bir yarışma değil, komşular komşulara oy veriyor (biz de kardeş ülkelere oy veriyoruz aslında) ama her şeye rağmen Eurovision, Avrupa'nın en büyük müzik organizasyonu.
TRT'nin haklı nedenleri olsa da, Eurovision'dan uzak kalmak, Avrupa'dan da uzak kalmak demek. Bir de Eurovision'un Türkiye için manevi bir anlamı var; TRT'nin siyah-beyaz günlerinden kopup gelen çocukluk anısı gibi bir şey.
Hadi TRT yayınlamıyor, onlarca özel kanal var. Dandik bir Avrupa kupası maçı için bile birbirini yiyen kanallar, neden bu yarışmayı ekrana getirmiyor?
Avrupa Yayın Birliği'ne üye olmak gerekiyorsa da olsunlar. Türkiye yarışmasa bile, Eurovision'un çok fanatiği var. Fanatik olmayanlar bile zap yaparken takılıp kalır bu yarışmaya. Ayrıca Eurovision'u yayınlamak büyük prestij unsuru.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA