Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu stat yıkılsın

Türkiye Olimpiyat Komitesi eski başkanı rahmetli Sinan Erdem, 30 Aralık 2000 tarihinde bakın ne demiş: "Stade De France'ı yapan mimarlar, o statda yapılan hataları burada düzelteceklerini, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın daha iyi olacağını söylüyorlar. Muazzam bir eser olacak..."
Erdem'le fena kafa bulmuşlar ama ceremesini hâlâ Türk futbolu çekiyor.
Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ın hem futbolcuları, hem de taraftarı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda telef oluyor. Sezonun en hazır takımı Beşiktaş tıpkı Galatasaray gibi şampiyonluğu, hatta lig ikinciliğini bu stadının kötü şartları yüzünden kaybedecek.
Beşiktaş'ın file bekçisi Tolga Zengin'in dediği gibi; bu stadın tek güzel yanı adının Atatürk olması.
Bu stada Atatürk ismini vermek, ulu öndere yapılmış büyük saygısızlık aslında.
Olimpiyat yatırımı olarak dağ başına stat kuran, devletin parasını boşa harcayan, döneminde hiçbir spor atılımını gerçekleştiremeyen Erdem'in adını ise Dünya Basketbol Şampiyonası'nı düzenlendiğimiz salona verdik!
Türk sporunun bu utanç abidesinin adı Sinan Erdem Stadı olarak değiştirilmeli. Sonra da Hıncal Abi'nin (Uluç) bu stat için ortaya attığı öneri hayata geçirilmeli.
Hıncal Abi, 2006 yılında şu öneride bulunmuştu: "Atatürk Olimpiyat Stadı, futbola dahi uygun bir yapı değil.
Orada rüzgarı kesmek için yapılan duvarlar da yıkıldı. Zorla maç yapmak yerine bu stat bombalanmalı.
Yıkarak kurtulmak daha hayırlı olur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA