Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnternet medyasındaki Nuri Alço'lar

iCloud hesaplarının hack'lenip ünlülerin özel fotoğraflarının internete yayılması, dünya medyasında da skandal haber olarak yer almıştı. Başta Jennifer Lawrence olmak üzere, birçok ünlünün çıplak fotoğrafları 'Hollywood yıldızlarının skandal görüntüleri' başlığıyla haber olmuştu. İnternet siteleri bu fotoğraflardan çok 'tık' almıştı!
Jennifer Lawrence, Vanity Fair'e yaptığı açıklamada medya eleştirisi de yapıyor: "Bu, bir skandal değil; bir seks suçu... Birisi seksüel anlamda taciz edildiğinde ya da şiddet gördüğünde, birilerinin aklından ilk geçen bundan kâr elde etmek oluyor. Bu insanların; içlerinde bu kadar düşüncesiz, umursamaz ve boş olduğuna inanamıyorum. Böyle bir dünyada yaşadığımıza bile bazen inanamıyorum"
sitelerdeki çarpık dil
Anlaşılan Lawrence'ın psikolojisi tamamen çökmüş ve 'Batsın bu dünya' tadında konuşmuş. Ama yaptığı eleştiriler çok önemli. Lawrence ya da bir başka ünlünün özel fotoğraflarının internete sızmasının adı neden 'skandal' oluyor ki? Hack'lenen bir insan, neden bir skandala imza atmış gibi lanse ediliyor? Bu çarpık dil, özellikle internet sitelerinde çok kullanılıyor. Hem bu kişiler çok kötü ve ayıp bir şey yapmış gibi lanse ediliyor, hem de mağdurun özel fotoğraflarından foto galeriler açılıp 'tık' peşinde koşuluyor!
Hepsi değil ama bazı internet sitelerinin, Yeşilçam filmlerindeki genç kızların korkulu rüyası Nuri Alço'dan bir farkı yok.
İnternet medyasının, kendisini en çok etik değerler açısından sorgulaması gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA