Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

WhatsApp'ın 'mavi tik'i boşatır

Telefonlarda hızlı mesajlaşma özelliğiyle tercih edilen WhatsApp; çiftlerin ayrılıklarında büyük rol oynuyormuş. İtalyan Aile Avukatları Birliği istatistiklerine göre; aldatma nedeniyle açılan boşanma davalarının yüzde 40'ında, WhatsApp mesajları sadakatsizliğin kanıtı olarak kullanılıyormuş.
2012 yılında İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre; boşanma davalarının üçte birinde, aldattığı ileri sürülen eşin Facebook mesajları kanıt olarak gösterildi.
Bizde böyle kesin oranlar veren bir araştırmaya ben rastlamadım ama insanoğlu her yerde aynı. Gazetelerin üçüncü sayfalarına bakmak yeterli; ayrılma nedeni olarak sanal sohbet sırasında yakalanmayı gösteren çok haber çıktı.
Bizim gibi kapalı, muhafazakâr toplumlarda; WhatsApp benzeri mesajlaşma uygulamalarının, sanal flört amaçlı kullanım oranı İtalya'dan bile çok olabilir. İtalya'dan farkımız ise; aldatma yüzünden işlenen kadın cinayetlerinin daha fazla olmasıdır herhalde.

ALDATMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR
Ne kadar eleştirilirse eleştirilsin; teknoloji bir şekilde hayatlarımıza giriyor ve aldatmayı kolaylaştırıyor. Sanal sohbetlerin aldatmayı kolaylaştırmasının, Türkiye'deki boşanma oranlarındaki artışa da etkisi olabilir.
WhatsApp'ın yeni güncellenen aplikasyonu 'Mesajınız okundu' anlamına gelen 'mavi tik' özelliği de tedbirli çapkınları zora sokacağa benziyor. İtalyan Aile Avukatları Birliği Başkanı Gian Ettore, "Bu uygulama, aldatan eşin yakalanması halinde uygunsuz ilişkisini inkar etme şansını azaltıyor" diyor.
Önümüzdeki aylardan itibaren boşanma dosyalarında 'mavi tik'li WhatsApp mesajlarını görmeye başlarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA