Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atatürk Olimpiyat Stadı'nı ne yapmalı?

Olimpiyat Stadı'nın şeklinin değiştirilerek modernize edilme projesinin sadece Fatih Terim'in fantezisi sanıyordum, meğer böyle bir çalışma varmış. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Lig TV'ye konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu konuda bir çalışmamız var. Olimpiyat Stadı'nın şeklini değiştirerek rüzgar sorununu çözüp orayı bir Milli Takım stadı yapmak istiyoruz."
Proje kapsamında; futbol sahasının 90 derecelik açıyla çevrilmesinin ardından şu anda numaralı ve maraton tribünleri kale arkası haline gelecek. Projede ayrıca, şu anda kale arkası olarak düşünülen tribünlerin biraz daha yükseltilerek rüzgarın etkisinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.
Terim ve Demirören'in ölü bir stadı hayata döndürmek istemelerindeki iyi niyeti, 'zararın neresinden dönersek kardır' mantığını anlıyorum. Ancak ortada zarardan dönülecek bir durum yok!
Bu lanetli stad, rahmetli Sinan Erdem'in Türk sporuna en büyük kazığıdır. Stadın rüzgar hesaplamaları bile yapılmadan devlet 120 milyon dolar zarara uğratılmıştır.
Peki, Terim'in yeni projesinin maliyeti ne? Belli değil; 40-50 milyon dolardan bahsediliyor.
İstanbul'un en güzel, en merkezi yerinde Türkiye'nin en modern stadı olması beklenen Vodafone Arena'nın ilk açıklanan maliyeti 95 milyon dolardı.
'İstanbul'da gerçekten yeni bir stada ihtiyaç var mı?'; bu da ayrı bir tartışma konusu! Amaç illa Türk A Milli Takımı'na yeni stad kazandırmaksa, taraftarların gözünde çoktan lanetli bir yer ilan edilmiş olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ısrar etmenin âlemi ne?

YENİ STAD YAPILSIN
O lanetli, soğuk, rüzgarlı stada yeniden para gömmek yerine, yeni bir stad yapılsa daha iyi olmaz mı?
Atatürk Olimpiyat Stadı yeniden yapılsa dahi taraftarlar o stada gitmez. Başta Galatasaray ve Beşiktaşlılar olmak üzere İstanbullu futbolseverler, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın rüzgarından, uzaklığından çok çektiler. İnsan psikolojisini de düşünmek lazım! Kötü anılarınızın olduğu bir yere tekrar gider misiniz?
Neden Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbol oynatılmakta ısrar ediliyor ki? Adı üstünde orası Olimpiyat Stadı, sadece atletizm branşlarında spora hizmet etmeli. Cirit, çekiç atılacak komplekslere de ihtiyacı var Türk sporunun. Atatürk Olimpiyat Stadı'na istediğinizi yapın; oradan futbol mabedi çıkmaz. Mimari açıdan kurtarılsa da o stad dolmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA