Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tecavüzcü Coşkun'a gül, Özgecan'a ağla!

Kadın: "Benimle evleneceksin değil mi?" Tecavüzcü Coşkun: "Bir bardak süt için inek mi besleyeceğim kızım? Hahahahahaha..." Kadın: "Hani bana bacım diyordun?" Tecavüzcü Coşkun: "Gerekirse yine deriz. Hahahaha..."
Nuri Alço: "Amca, baba yarısıdır yavrum", "Hiç çırpınma senin de hoşuna gidecek!", "Seni meşhur edebilirim yavrum. Soğuk bir gazoz içer misin?", "İşte şimdi gerçekten baban oldum..."
Bu repliklere çok güldük değil mi? Bu replikler, geyik ortamlarının, talk-show'ların da espri konusuydu. Hatta Nuri Alço ile Tecavüzcü Coşkun'un tecavüz yöntemleri arasındaki farklara kafa yorduk, maddeler sıraladık...
Dünya sinema tarihinde bütün kariyeri kadınları kötü yola düşürüp tecavüz etmekten ibaret olan Coşkun Göğen (Tecavüzcü Coşkun) ve Nuri Alço'dan başka oyuncular var mı acaba? Ben hatırlamıyorum...
Belki de defalarca aynı tiplemeleri canlandırdıkları için karikatürize oldular ama ortada yine bir gariplik var. Çünkü o filmler komedi türünde çekilmedi; çoğu birer dramdı ama yine de o sahnelere çok güldük.

GARİP MİZAH
Tüm Türkiye, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine lanet okuyup ağlarken, bence bu sorulara da kafa yormalıyız.
Türkiye'de tecavüzün bu kadar yaygın olmasında Tecavüzcü Coşkun ve Nuri Alço'nun bu kadar çok sevilmesinin de payı olabilir mi? Tecavüz eyleminin mizahı yapılır mı?
Türkiye'de yapıldı; yıllarca Yeşilçam'da, TV skeçlerinde tecavüzün mizahı yapıldı. Tüm bunlar garip değil mi? Özgecan'a ağlarken, kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin nedenlerini sorgularken daha derinlere, toplum psikolojisine, kültürel kodlara kadar inmeliyiz.
Ne yazık ki, bu ülkenin bazı erkekleri gülerek tecavüz etmeye programlandılar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA