Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sean Penn'i anlamadılar

Sean Penn'in, 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazananın Meksika asıllı Alejandro Gonzalez Inarritu olduğunu açıklarken "Kim bu o... çocuğuna buraya gelmesi için yeşil kart verdi?" demesi, Oscar töreninin en çok tartışılan olayıydı.
Evet, Penn'in yaptığı sınırları zorlayan bir şakaydı ama Twitter linç timini harekete geçirecek kadar sınırı aşmamıştı!
Penn'i sosyal medyadan ırkçı ilan edenleri hayretle okudum. Yahu Penn ırkçı ilan edilecek, Inarritu'nun Meksikalı olmasını kafaya takacak en son Amerikalı'dır! Adam gaf değil, şaka yaptı.

ABD'Yİ HER ZAMAN ELEŞTİRDİ
Penn, Latin Amerika'yı karış karış dolaşmış gönüllü bir elçidir, merhum Hugo Chavez'in kankasıdır, depremde ve sel felaketlerinde sırtında kum torbası taşıyan bir aktivisttir. Serbest muhabir olarak Irak, İran ve Venezuela'ya giden Penn, ABD'nin savaş yanlısı politikalarını da her zaman kıyasıya eleştirmiştir.
Son sözü Inarritu'ya bırakalım... Bakın usta yönetmen '21 Gram'da birlikte çalıştığı Penn için ne demiş: "Onun hakkında sevdiğim şey, ülkesinde kalan son yabancı olmasıdır. O Amerika'yı çok iyi bir bakış açısıyla değerlendirebiliyor ve anlayabiliyor.
Çünkü o, diğer ülkeleri ve kültürleri de bilir ve farklılıklara saygı duyar, onları sever. Bu nedenle ülkesini bütünüyle eleştirebiliyor."
Penn'in şakasını anlamamak için ironi yoksunu olmak gerekiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA