Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ne çok ürün yerleştirdin be Cem Yılmaz!

Cem Yılmaz'ın yeni filmi 'Ali Baba ve Yedi Cüceler'in sponsoru Pepsi olmuş. Aynı marka 'Pek Yakında'ya da sponsor olmuştu.
Mazhar Alanson'un "Şapkasız çıkmam abi" sözünün Cem Yılmaz'a uyarlanmış hali de 'Sponsorsuz film çekmem abi' olsa gerek.

Konserlerden filmlere, şovlardan festivallere; sponsorlar sanat ve şov dünyasının en önemli destekçileri... Alan da, satan da bundan memnun. Ancak sponsor marka ve reklamı yapılacak ürünle, sanat eseri arasında çok iyi bir denge kurulmalı. Sponsor markanın reklamı abartıldığında tepki çekersiniz. Tıpkı Cem Yılmaz örneğinde olduğu gibi...

İŞTE CEM YILMAZ'IN LÜKS OTOMOBİLLERİ- TIKLAYIN

Ben, 'Pek Yakında' filmindeki ürün yerleştirmelerini zekice bulmuştum, hatta bunu Yılmaz'la yaptığım röportajda belirtmiştim.
Ama film en çok, sponsor markaların reklamı abartıldığı yönünde eleştiri almıştı. Filmi DVD'den tekrar izlediğimde bende şu düşünce oluştu: Evet, ürün yerleştirmeleri zekice, esprili ama çok fazla. Belki de zekice espriler yüzünden ürün reklamı daha çok göze battı.
Yılmaz, 'Ali Baba ve Yedi Cüceler'de ise daha film çekilmeden sosyal medyadan sponsor reklamına başladı.
Sosyal medyada Pepsi Türkiye'nin #GörelimSeni etiketiyle başlattığı yarışmada Yılmaz'ın yeni filmine ad bulma yarışması yapıldı.

Yılmaz, attığı tweet'lerle bizzat bu kampanyanın içinde yer aldı ve sonunda sanki Pepsi için film çekiliyormuş gibi bir hava oluştu. Sanal ortamda da Yılmaz'ın sponsor reklamını abarttığına dair birçok yorum var.

CEM YILMAZ'IN ESKİ GÖZDELERİ- TIKLAYIN


SPONSORLA AŞK
Yılmaz farkında değil mi, filmlerinde karakterlerine bol bol sponsor ürünleri içirip izleyici ile olan samimi ilişkiye ihanet etmiyor mu? Ürün yerleştirmeleri abartılınca sinemanın büyüsü bozulmuyor mu?
Bir de sponsor, destek olacağım diye filmden karakter fotoğrafları yayınlayıp filmin adını belirleyerek 'Ali Baba ve Yedi Cüceler'e dair daha şimdiden ipuçları vermiş olmuyor mu? Yapılan haberlerle 'Pek Yakında'nın öyküsünün deşifre olmasından Yılmaz şikayetçi değil miydi? Ayrıca Yılmaz gibi sinema sektörünün büyük bir gücünün sponsor reklamını abartmaya ihtiyacı var mı?
Yılmaz'ın Instagram ve Twitter'da yaptığı paylaşımlara bakıyorum da sanki Pepsi için reklam filmi çeker gibi, kafasında sadece sponsora nasıl hizmet ederim düşüncesi var.
Umarım yanılıyorumdur, umarım Yılmaz artık sadece filmine yoğunlaşır. Sponsorların en büyük destekçisi olduğu Hollywood filmlerinde bile ürün yerleştirmeleri hiç göze batmaz; film kahramanları, Yılmaz gibi sponsorla aşk ilişkisine girip kucağında kola, gazozla dolaşmaz. Ekşi Sözlük'teki şu yoruma çok güldüm: "Muhtemelen finalde cüceler sihirli iksiri (Pepsi) içip boy atacaktır." Yoksa Ali Baba, kolayı mı icat edecek? Yok, o ürün yerleştirmesi daha önce yapılmıştı. Ne çok ürün yerleştirdin be Cem Yılmaz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA