Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu mudur bilim?

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahika Karaca'nın 'Emine Semiye hayatı, fikir dünyası, sanatı, eserleri' isimli tezinde, Hitler'i 'sosyalizmin kurucusu' olarak gösterdi.
Karaca'nın, tezde ismi geçen İspanyol düşünür Francisco Ferrer'in soyadını 'Führer' olarak karıştırdığı öne sürüldü.
Ferrer'i, Führer yazmayı bir kelime hatası olarak görebiliriz ama Karaca, basit bir kelime hatası yapmıyor.
Ferrer'i 'Führer' diye anlayıp sosyalizm ile hayatı boyunca savaşmış, bu uğurda milyonlarca insanın ölümüne neden olmuş Adolf Hitler'i 'sosyalizmin kurucusu' olarak gösteriyor. Daha kötüsü; tezi kontrol eden ve doğruluğunu onaylayan öğretim görevlilerinin arasında dört tane profesörün olması.
O zaman da şu soru akla geliyor:
Bu tezin tamamı okunmadan mı kabul edildi?
Başkan Erdoğan daha yeni "Türkiye'nin, nasıl oluyor da dünyanın en büyük 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor?
İçerik ve sistemde büyük sıkıntı var" demişti. Üniversitelere büyük yatırımlar yapılmasına rağmen bilim insanlarımız üretken değil. İki yıl önce yapılan bir araştırmada; Türkiye'de yüksek lisans ve doktora tezlerinin yüzde 34'ünde 'ağır intihal' yani bilimsel hırsızlık yapıldığı ortaya kondu. Herkesi, her kurumu rahatlıkla eleştiren bilim insanlarının şapkayı önüne koyup düşünmeleri lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA