Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahan zayıfladı askere gidecek mi?

- Arif Düzcan: "Gününü bile çok iyi hatırlıyorum. 12 Aralık 2014 tarihinde lokantada bir oturuşta üç porsiyon İskender yedim. Bu kilo ile askere alınmayacağım aklıma geldi. Canım sıkıldı. Askere gideceğim diye kendime söz verdim." Sakarya'da yaşayan 19 yaşındaki Arif, askere gidebilmek için diyet ve sporla dokuz ayda 95 kilo verdi. 175 kilodan 80 kiloya düştü.
- Hakan Sudurağı: "2012'de askerlik şubesinde tartıya çıktığımda 128 kiloydum. Daha sonra 135'e kadar çıktım. 'Vatanın ekmeğini yiyip askere gitmemek olmaz' dedim ve kilo vermeye karar verdim." Hakan, diyetle altı ayda 53 kilo verdi. Çanakkale'de, 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda birliğe ilk katılan asker o oldu.
- Tayfun Kol, 2011'de askerlik şubesine gittiğinde komutan, "Kilolusun. Seneye gel" dedi. Çürük raporu verileceği endişesiyle eve dönen 137 kiloluk Tayfun, odasına kapandı. Yemeden içmeden kesilen ve sadece su içen genç adam, 20 gün sonra tüm direncini kaybetti. Hastaneye kaldırıldı. Tayfun, ölümcül diyetin 92'nci gününde odasından çıkarak tartıldı ve üç ayda 63 kilo verdiğini gördü. Tayfun, "95 gün sonra şubeye gittim. Komutana kendimi hatırlattım, inanamadı" dedi.

AMELİYAT OLAN VAR
- 2014'te Antalya'da tecilini bozdurarak askere gitmek isteyen 25 yaşındaki Alper Tanır, kiloları yüzünden askere alınmadı. "O gün akşam aynada kendime baktım ve kilo vermeye karar verdim" diyen Alper, yedi ayda 50 kilo vererek askere gitti.
- 2017'de aşırı kiloları nedeniyle askere alınmayan restoran işletmecisi Polat Ökmen ise obezite ameliyatıyla istenilen kiloya ulaştı. Polat "Ameliyata girmeden önce 125 kiloydum. Askere alınmam için olmam gereken kilo 100'dü ve bunu başardım" dedi.
- Şahan Gökbakar ile ilgili 16.05.2010 tarihinde şöyle bir haber çıktı: "Recep İvedik' serisi için 135 kiloya kadar çıkan ve filmin devamlılığı uğruna dört yıldır bu kiloyu korumaya çalışan komedyen, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden 1.84 boyu ve 135 kilo ağırlığı nedeniyle 'askerliğe elverişsiz' olduğu yönünde rapor verildiği ortaya çıktı."
Askerlik kilo muafiyeti şartnamesi şöyle: Boy kilo oranı sınır değerlerin üzerinde ya da altında olan kişilerin askerliği tecil edilir ve seneye yeniden muayeneye gelmesi istenir. Üçüncü yılda da kişi, eğer yine sınır değerlerin üstünde ya da altında ise o vakit kişi askerlikten muaf tutulur.
Şahan üç yıl üst üste kilo veremedi, şişman karakterleri canlandırdığı filmlerle gişe rekorları kırmaya devam etti. Ve geçen hafta sosyal medyadan yaptığı paylaşımda beş ayda 28 kilo verdiğini gururla açıkladı, uyguladığı ketojenik diyeti anlattı. "Fazla kasmadan devam edip biraz daha vereceğim. Azim, kararlılık ve irade dilerim tüm kilo vermek isteyenlere" diye yazdı. Bu paylaşımdan sonra sosyal medyada 'Şahan artık askere gidebilir' yorumları yapıldı. Yok, o artık gidemez. Şahan bahsettiği iradeyi, askerlikten tamamen çürük raporu aldıktan sonra gösterebildi.
Şahan'ın bahsettiği azmi, askerlik için gösterenleri yukarıda okudunuz. Polat Ökmen gibi kilo veremeyince ameliyat olup askere giden bile var. Şahan 2010'daki haberde bahsedildiği gibi 'Recep İvedik' için kilo aldıysa, başka filmlerde de kilolu olması gerekir! Elbette bu saçma bir mantık. Şahan zayıflasaydı, askerden sonra göbeğine yastık koyar yine 'İvedik'i oynayabilirdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA