Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Eskiden S-400 için darbe yaparlardı!

Bugün 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü.
Türk halkı, tarihinde ilk defa askeri bir darbeye karşı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve ezan sesleri eşliğinde sokağa çıktı. Hainler sanki bilgisayar oyunu oynarcasına uçaklardan bombalar yağdırdı ama halk geri adım atmadı. Tankların önünde durdu, göğsünü kurşuna siper etti.
Ve önceki darbelerde başarılı olanlar, dış güçlerin 'Bizim çocuklar' dedikleri hainler, bu kez başaramadılar. FETÖ'nün ne kadar sinsi ve kalleş bir örgüt olduğunu herkes gördü.

15 TEMMUZ RUHU
15 Temmuz'da 248 şehit verdik, 2196 vatandaşımız yaralandı. Bu kahramanlar olmasaydı şu anda Batı tarafından kukla gibi yönetilen bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık.
Biri post modern 28 Şubat darbesi olmak üzere önceki dört darbeye karşı koyamayan halk; 15 Temmuz'da ilk kez son sözü kendisinin söyleyeceğini kanıtladı. Bulunduğumuz coğrafyada yönetimlerin darbeyle el değiştirmesi bilindik bir manzara. 15 Temmuz destanı, Türkiye'nin kukla gibi yönetilmeyeceğinin en net yanıtı oldu.
Bundan sonra darbe planlayacaklar iki kere değil, 40 kere düşünecekler!
Meseleye bu açıdan baktığınızda, 15 Temmuz'un Cumhuriyet tarihimizdeki önemi daha artıyor. Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan bağımsızlık daha sonra gerçekleşen her askeri darbede büyük yara almıştı.
Batı medeniyeti için, çıkarlarına ters düşen gelişmelerde darbeyi destekleyerek Türkiye'deki demokrasiyi rafa kaldırmak bilindik bir yöntemdi.
Artık bunu yapamayacaklarını öğrenmiş oldular.

KUKLA ÜLKE DEĞİLİZ
Eski Türkiye'de Rusya'dan S-400'lerin alınma ihtimali bile konuşulsaydı, bugün Batı'nın karşı çıktığı Kıbrıs açıklarında petrol, doğal gaz arama faaliyetleri yapılsaydı ya da sınırlarımızın ötesinde ülkemizi tehdit edecek oluşumlara karşı askeri operasyonlar düzenlenseydi, çoktan darbe yapılmış, hükümet değiştirilmiş olurdu. Şimdi bir şey yapabiliyorlar mı?
Türkiye; artık kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyor, kimseyi dinlemiyor.
İşte bu 15 Temmuz'un bir kazanımıdır. Elbette 15 Temmuz'un bir bedeli oldu.
Batı, darbeyle yaptıramadıklarını şimdi ekonomimize çomak sokarak yaptırmaya çalışıyor ama bunu da başaramayacaklar.
15 Temmuz'da yeniden doğan Türkiye; darbelere, ekonomik baskıya pabuç bırakacak bir ülke değil artık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA