Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Öpüşmeyın, el sıkışmayın!

Koronavirüs dünyaya yayılıyor. Çin'de virüsten ölenlerin sayısı 2600'ü aştı. İtalya'da bile ölenlerin sayısı 7'ye ulaştı. Virüs kapımızda!
Komşu ülke İran'da 64 koronavirüs vakası tespit edildi ve virüsten kaynaklanan ölümlerin sayısı ise 12 olarak açıklandı. Tabii bu rakamlar her saat değişiyor.

SİHİRLİ BESİN YOK
Devletimiz virüsle ilgili önlemleri alacaktır. Peki, biz vatandaşlar ne yapmalıyız?
Öncelikle kelle paça çorbası, sirke, turşu, ev yoğurdu, tuzlu su ile gargara ve ılık su içmenin koronavirüse karşı koruduğuna dair hiçbir kanıt yok.
Bu besinler ve yöntemler sadece bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya yarar! Bağışıklık sisteminizin güçlü olması size virüs bulaşmasını engellemez. Koronavirüsün kuluçka döneminin 10 günden fazla olduğunu hesaba katarsak belki şu an aramızda virüs kaptığı tespit edilmemiş insanlar da olabilir!

MASKE TAKIN
Kalabalık yerlerde bulunmamak, bulunmak zorunda kalıyorsanız da kaliteli maske takmak, sık el yıkamak, alkollü dezenfektan kullanmak, yüzünüze ve gözünüze dokunmamak, virüsten korunmanın en basit ve en etkili yolları.
İnsanlarla öpüşmemeye ve tokalaşmamaya da dikkat etmeliyiz.
Kalabalık ortamda hapşırmak, öksürmek ise şu an en çok tepki çeken hareket! Grip ve soğuk algınlığına kapılanlar, kalabalık ortamlarda bulunmamaya dikkat etmeliler.
"Aman bize bir şey olmaz" demeyin; virüs bu, kime bulaşacağı belli olmaz!
Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini bile koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı!

Fenerliler, kim şampiyon olsun?
Fenerlilere bu soruyu sorsanız "Galatasaray olmasın da kim olursa olsun" diyeceklerine eminim. Ezeli rekabetten dolayı birçok Fenerbahçeli, öncelikle Sivasspor, Başakşehir, Beşiktaş, hatta Trabzonspor'un bile şampiyon olmasını ister. "Yeter ki Galatasaray olmasın" derler. Galatasaraylılar da aynı durumda olsalar aynı temennide bulununlar. Peki, Ali Koç bir ay önce "Trabzonspor sırtını devlete dayadı" derken, bugün Galatasaray yerine Trabzonspor'un şampiyon olmasını isteyeceği aklına gelir miydi hiç?

Ali Koç para verdi ama...
Dün Başakşehir'e son dakikada galibiyeti getiren golü Skrtel attığında, Ersun Yanal ve Ali Koç ne düşündü acaba?
Söyleyeyim: 'Biz bu adamı daha iyisini alacağız diye gönderdik. Yerine aldığımız Zanka, Fellet ve Rami bidon çıktı. Ve stoper mevkiinde Jailson'u oynatmak zorunda kaldık.' Bunun gibi onlarca planlama hatası ve Zajc'tan Tolgay'a birçok fiyasko transfer sayabilirim. Ali Koç'ta Fenerbahçe'yi ileri götürecek bir futbol aklının olmadığını gördük! 'Bu devirde böyle paralı, Fenerbahçe'ye büyük katkısı olan bir başkan bulamayız' diyenler var!
Elbette Koç'un kulübe büyük yardımları oldu ama sonuçta transfer fiyaskoları ve hatalı teknik direktör seçimleriyle önce kendi parasını, sonra da taraftarın yardım paralarını boşa harcadı.
Umarım hatalarından ders çıkarır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA