Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolda ‘operasyon çekiyorlar’ edebiyatı

Fatih Terim berabere biten Gaziantep maçından sonra iki haftadır hakem hatalarıyla puan kaybettiklerinden yakınırken "Gereğini yaptılar" diyerek Galatasaray'a bir operasyon çekildiğini ima etti.
Terim, bir kalecinin topu elle tuttuktan 6 saniye sonra oyuna alması gerektiren kuralın normalde uygulanmadığını söyledi: "En son bu saniye kuralı ne zaman çalındı bilmiyorum. Enteresan!"

18 SANİYE TUTTU
Bazı yorumcular da bu kuralın genelde uygulanmadığını belirterek Terim'e destek çıktılar iyi mi... Kurallar uygulanması için vardır. Bir kuralın az uygulanması, o kuralı uygulayan hakemi haksız duruma düşürmez ama Terim ve bazı yorumculara göre hakem 'endirekt serbest vuruş' kararı vererek 'Gereğini yaptı', 'Galatasaray'a operasyon düzenledi'! Oysa aynı hakem, söz konusu pozisyondan kısa bir süre önce Gaziantep'in golünü iptal etmişti.
Operasyon çekecek hakem maçın son saniyesini mi bekler? Altı saniye kuralı, iki-üç saniye farkla gözden kaçabilir ama Galatasaray kalecisi Okan Kocuk, topu tam 18 saniye elinde tuttu! Yani söz konusu kuralı düdük çalması için hakemin gözünün içine soktu. Sonra da Terim "Bize zaten operasyon düzenliyorlar, gereğini yapıyorlar" vs. diyor.
Bu kadar da olmaz yahu!
Galatasaraylılar hatırlar mı bilmem ama 2009 yılında Sivasspor kalecisi Petkovic topu elinde altı saniyeden fazla tutunca hakem çift vuruş kararı vermiş.
Harry Kewell da golü atarak Galatasaray'a galibiyet getirmişti! Demek ki uygulanıyormuş bu kural!
Penaltı atışında kalecinin çizgi ihlali kuralı ilk Fenerbahçeli Altay'a uygulandığında sarı-lacivertli taraftarlar isyan etmişti. Bazı Galatasaraylılar da "Fenerbahçelilere ağlamayın, kural kuraldır" deyip gülmüşlerdi!
Beşiktaş, Trabzonspor vs. her takım için buna benzer pozisyonlar sayabiliriz ama Türk futbolundaki mağduriyet edebiyatı hiç bitmeyecek gibi gözüküyor.
Bir de söze hep "Biz bugüne kadar hakem hatalarını gündeme getirmedik" diye başlamıyorlar mı? Bu durum gerçekten kabak tadı verdi. Her yenilen "Bize operasyon çekiliyor" diyor, kuralların uygulanmasına bile kızıyorlar. Ne operasyonmuş kardeşim, sanki oynayan casusluk filmi!

Cem sıkılmadın mı?
Sevgilisi Cem Yılmaz ile Bodrum'da tatil yapan oyuncu Serenay Sarıkaya selfie çekip tatil pozu diye sosyal medyada paylaşmış. Önceki gün de Cem, Acun Ilıcalı ile fotoğraf çekip paylaşmıştı. Ondan önceki gün de Serenay ve Cem birlikte selfie çekip paylaşmışlardı. Yani bu ikiliyi görmekten resmen yoruldu Türkiye ama Cem, magazinciler fotoğrafını çekince ülkeyi ayağa kaldırıyor, bağırıp çağırıyor, davalar açıyor, sansür istiyor falan filan.
Magazincinin fotoğraf çekmesini memleket meselesi yapan, bu olay üzerinden vicdan tartışmasına giren bir adamdan ne beklersiniz? Medyada fazla gözükmemesini değil mi? Ama Cem bunun tam tersini yapıyor, ilgiyi çok seviyor. Haber olmayınca da galiba "Bari magazincilerle kavga edeyim de gündeme geleyim" diyor!

YouTube tehlikesi!
Türkiye'de bir Twitter kullanıcısının 9 yaşındaki kuzeninin izlediği YouTube videolarının içeriklerini sorgulamasıyla birlikte çocukların internet üzerinden cinsel içerikli paylaşımlara maruz kalması gündeme geldi.
Söz konusu videoların neredeyse tümünün pedofili, ensest, tecavüz içerikli olması çocuklarımızın ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor.
Hatırlarsınız bu köşede YouTube'un CEO'sunun bile çocuklarını YouTube'tan uzak tuttuğunu yazmıştım. Çocuk koruma filtreleri de işe yaramıyor. You- Tube kids bile yeterince güvenli değil. O yüzden çocuğunuzun gerçekten ne izlediğinden haberdar olun ve onu sürekli uyarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA