Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mustafa Sarıgül’ün Brezilyalı takipçileri

Mustafa Sarıgül'ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi'nin Twitter hesabında Brezilyalı takipçilerin çok olması sosyal medyada tartışma yarattı.
Partinin resmi Twitter adresinin 350 bine yakın olan takipçileri biraz araştırıldığında, içlerinde birçok Brezilyalı olduğu görülüyor.
Akla hemen parayla takipçi satın alınması geliyor ama takipçilerin bazıları 'mavi tikli', 700 bin takipçisi olan Brezilyalılar bile var.



Sarıgül epeydir ortalıkta yoktu, Rio'ya yerleşip oradaki Brezilyalıların da cenaze ve düğünlerine katılmış olabilir mi? Biliyorsunuz dünyada cenazeye katılma rekoru Sarıgül'de!
Hesabın açılma tarihi ise Kasım 2009! Belki de Brezilyalı organik takipçisi çok olan bir hesap satın alındı! Neyse ne, bu devirde takipçi almayan mı var?



Yılların kurt siyasetçisi Mustafa Sarıgül'ün de bir bildiği vardır elbette. Belki de gümbür gümbür, samba yapa yapa bir siyasi hareket geliyor! Alex ve Nobre de vekilliğe aday olursa oldu bu iş!
Şaka bir yana Sarıgül'ü özlemişiz, Türkiye Değişim Partisi'nin bir iddiası olur mu bilmem ama seçimlere renk katacağı kesin.

***

ARZU SABANCI GÜLDÜRMEDİ!

Arzu Sabancı Instagram'da "Noel baba 65 yaş üstü olduğu için bu yıl gelemeyecekmiş, beklemeyin" diye bir paylaşım yaptı ve bu soğuk espri 'güldürmedi'.
Sabancı neredeyse bu soğuk esprisi yüzünden linç yiyecekti.



Arzu Sabancı'nın daha önce de paylaşımları eleştiri konusu olmuştu ama o bunları hiç kafaya takmadı. İçinden geldiği gibi paylaşımlar yapıyor. Onun konumundaki insanlar genelde ketum olur. En azından Arzu Sabancı espri yapmayı deniyor. Sanki biz hiç güldürmeyen espri yapmadık!

***

BOŞUNA MI 10 BİN ADIM SAYDIK?

Brigham Young Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre günde 10 bin adım atmak kilo verdirmiyormuş. Araştırmaya katılan 120 üniversite öğrencisi 24 hafta boyunca farklı gruplar halinde haftada 6 gün, günlük 10 bin, 12 bin 500 veya 15 bin adım attı. Ancak araştırmanın sonunda öğrencilerin ortalama 1,5 kg. aldığı tespit edildi.
Yoksa bir zayıflama efsanesi daha mı tarihe karışıyor? İnsanlar cep uygulamalarıyla boşuna mı adım saydı?
Acaba denek grubunun üniversiteli öğrenciler olması yüzünden mi bu şaşırtıcı sonuç çıktı? Kısacası sadece yürüyerek kilo vermek zor. Bunun yanında diyet yapmak gerekiyor. Uzmanlar, kilo vermek için yoğun egzersiz tavsiye ediyor, tabii doktor kontrolünde!
Elbette her gün 10 bin adımın hareketsiz yaşam tarzından kurtulmanın en kolay yolu ve bunun da birçok yararı var.

***

PANDEMİDE İYİ GİDER

Geçtigimiz hafta TV'de zap yapmaktan sıkılınca beIN Connect'i açtım ve Nuri Bilge Ceylan (NBC) koleksiyonuyla karşılaştım. 'Kasaba'dan 'Ahlat Ağacı'na kadar bütün uzun metrajlı filmler yayındaydı. Vakit buldukça bir roman gibi NBC filmlerini izliyorum.
Digiturk ve beIN Connect'te hangi filmlerin yayımlanacağına Okan Arpaç karar veriyor, kendisi aynı zamanda SİYAD Başkanı olduğu için de nitelikli yapımları seçiyor. Film seçimi çok önemli, bence dijital platformlar sinema eleştirmenlerinden destek almalı.



Box-office filmleri yayımlamasıyla tanınan Digiturk'ün dijital platformu beIN Connect'teki 'festival' bölümünü özellikle sinefillere tavsiye ederim.
Ülkemizde vizyona girme fırsatı bulmamış birçok ödüllü festival filmini bu bölümde bulabilirsiniz. Pandemide iyi gider!
Platformun film arşivi geniş, 1000'den fazla yapım bulunuyor.
Dizi, belgesel ve animasyonlar hariç yılda 700-800 arası yeni film izleyiciyle buluşuyor.

***

HUZURUN SIRRI

'Deer Hunter', 'Pulp Fiction' gibi başyapıtların kült aktörü Christopher Walken, bugüne kadar telefonu, bilgisayarı olmadığını, hiç e-posta, tweet ve SMS atmadığını söyledi.
77 yaşındaki Oscar'lı aktör, "Teknolojiye karşı değilim ama bunun için geç kaldım" diyor.



Walken en iyisini yapıyor. Telefonu olsa zır pırt çalardı, istemediği insanlar ona ulaşırdı. Twitter deseniz başa bela, nefret çukuru. Bir tweet'le başınızı derde sokabilirsiniz.
Mail'lerinize, telefonunuza bakacak bir asistanınız varsa strese girmeden kafanız pırıl pırıl yaşarsınız.
Sosyal medya bazen insanı hasta ediyor. Huzur doğada ve sevdiklerinizle sohbette!

***

ÖZEL OKULLAR ÖDEME YAPACAK MI?

Beklenen oldu, Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitimin ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edeceğini açıkladı.
Salgın bu hızda devam ederse Mayıs'a kadar normalleşemeyiz herhalde. Belki baharda bazı sınıflar için okullar kademeli açılır ama 2020- 2021 dönemi uzaktan eğitimle tamamlanır gibime geliyor.
Şimdi özel okulların velilere geri ödeme yapması tartışması başlar. Veliler haklı, tamamı değil ama belli bir geri ödeme yapılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA