Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

ABD’de fakirler donar bizde karlı dağlar aşılır

Şiddetli kar yağışı yüzünden ABD'nin Teksas eyaletinde 20 kişi hayatını kaybetti, 3 milyon ev ve işyerine 5 gündür elektrik ve su verilemiyor.

Elektrik kesintisi en çok dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgelerde yaşanıyor. Soğuktan en çok fakirler ölüyor.

Dün de ABD'deki tüp ve su kuyruğunu yazmıştım. Doğal afetler elbette hayatı felç eder ama ben Türkiye'de elektrik kesintisi yüzünden onlarca insanın donarak öldüğünü hatırlamıyorum.



Bizde son günlerde hep kardan kapanan yolların aşılıp yaşlı insanların evlerinde aşı yapılması rutin habere dönüşürken, ABD'de insanlar donarak ölüyor!

Bakın Colorado City Belediye Başkanı Tim Boy kendisinden yardım isteyenlere ne dedi: "Yerel yönetimin böyle zor zamanlarda sizi desteklemek gibi bir sorumluluğu yok. Batın ya da yüzün, bu sizin seçiminiz. Sadece güçlü olanlar ayakta kalacak ve zayıflar donacak...".



Bu açıklamasından sonra Boy istifa etti ama ABD'deki vahşi kapitalist düzen aşağı yukarı düzen Boy'un sözlerindeki gibi. Sağlık sigortan yoksa korona tedavisine bile para ödersin, elektrik kesilirse de güçlü değilsen ölürsün!

Türkiye'de 1 dolar 6.97 ama vatandaşlarımız kar yüzünden doğal gazsız, elektriksiz kalıp donarak ölmüyor!
Ücretsiz korona tedavisini oluyor, yaşlılar evinde tedavi ediliyor.
Önemli olan süper güç değil, sosyal devlet olabilmek!



İYİ Kİ VARSIN KILIÇ


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Regaip Kandili nedeniyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen programa katıldı. Erbaş'ın duası sırasında yanına bir Ankara kedisi geldi ve bu görüntü sosyal medyada gündem oldu.
O kedinin adı 'Kılıç', Ayasofya'nın ünlü kedisi 'Gli'ye arkadaş olsun diye getirilmişti. 'Gli' aramızdan ayrılınca 'Kılıç' kalpleri ısıtma görevini üstlenmişe benziyor.
Türkiye'de çekilen kedi, köpek belgeselleri dünyada büyük ilgi görüyor. Özellikle Amerikalılar ve Avrupalılar kedi ve köpeklerin günlük hayatımızın bir parçası olmasına çok şaşırıyorlar.
Çünkü gelişmiş birçok ülkede sahipsiz kedi-köpeklerin sokakta dolaşması yasak.
Sahipsiz kedi-köpekleri hemen barınağa götürüyorlar. Eğer belli bir süre sahiplenen çıkmazsa kedi-köpekleri öldürüyorlar.
Bu örnek bile Türk insanın ne kadar merhametli olduğunu göstermeye yeter.

AŞI STOKÇULARI

ABD, Avrupa Birliği, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Japonya 3 milyardan fazla doz aşıyı garanti altına aldı.
Oysa bu ülkelerin tüm vatandaşlarına iki doz aşı yapmak için 2,06 milyar doz aşıya ihtiyaçları varken bir milyardan fazla aşıyı stok yaptı.
Bu kadar çok aşıyı stoklamak milliyetçilikle, bencillikle vs. açıklanamaz. Komplo teorilerini sevmem ama aşı stokçuluğu, zengin ülkeler için ileride diğer ülkelere üstünlük kurma silahına dönüşebilir.
2022'ye kadar yoksul ülkelere aşı yok! Fakir ülkeler salgınla boğuşurken, aşı stoklayanlar hakimiyet alanlarını genişletebilirler!

SON ROLÜN KADAR İYİSİNDİR

Oscar'lı oyuncu Kate Winslet, dünyaca ünlü olmadan önce kanserden kaybettiği annesine verdiği söze dair konuştu:
■ "İkimiz de gösterişten gerçekten nefret ettik. Annem, 'Gösteriş yapmayacağına dair bana söz ver' derdi. Bu gerçekten bende yer etti. Bu, işim ve işime yaklaşımım üzerinde etkili oldu."
■ Winslet ayrıca babasının da ona hep "Son rolün kadar iyisindir" dediğini söyledi.
■ Büyükler nasihat eder, gençler dinlemez. Gençler hata yapa yapa büyüklerinin doğrularına ulaşır. Bu döngü doğanın kanunu gibidir. Bence Winslet, büyüklerini gençken dinleyip bu döngüyü kıran nadir insanlardan biri.
■ Normalde Winslet gibi bir insan Kaf Dağı'nın ardında gibi yaşar ama o gerçekten mütevazı bir insan. Winslet'ı büyük oyuncu yapan ise onu kendimizle çok rahat özdeşleştirebilmemiz. Bu özelliğini de annesine verdiği söze borçlu bence.
■ Babasının nasihatı ise daha değerli. Bir futbolcu son maçtaki performansı, bir mimar son çizdiği proje, bir yazar son yazdığı eser kadar iyidir.

KİM İSLAM KARŞITI?

Fransa'da İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen arasında kim daha iyi İslam karşıtı tartışması yaşandı iyi mi?
Darmanin, "İslam'a karşı sizden daha sert davranıyorum" diyerek, Le Pen'i yeterince İslam düşmanı olmamakla suçladı.
La Pen de İslam'a saldırmayı planlamadığını söyledi. Yani hükümet, aşırı sağcı partiden bile daha çok İslam'a karşı olduğunu savunuyor. Fransa'da İslam karşıtı yasa tasarısı da camiler ve bu camilerden sorumlu derneklere müdahale ediyor.
Fransa'da İslam karşıtlığının geldi nokta korkutucu!



YOK ARTIK HINCAL ABİ

Hıncal Abi (Uluç) "Messi efsanesi, futbol tarihinin en palavra efsanesi. Arjantin'de bir tane başarısı var mı? Barcelona'da takım, Messi için oynadı. Bütün takım Messi için oynarsa, arkanda Xavi ile Iniesta olursa, yanında Neymar ile Suarez olursa Messi muhteşem" demiş.
Ah Hıncal abi ah! Bak istatistikler ne diyor; Xavi Mayıs 2015'te, Neymar, Ağustos 2017'de, Iniesta Mayıs 2018'de, Suarez de Eylül 2020'de Barcelona'yı bıraktı.
Messi, 2015-16 sezonunda 41 gol-23 asist, 2016-17'de 54 gol-16 asist, 2017-18'de 45 gol-18 asist, 2018-19'da 51 gol-19 asist, 2019- 20'de 31 gol-25 asist, bu sezonda şu ana kadar 20 gol- 8 asist yaptı.
Yani Messi, Xavi, Iniesta, Neymar'dan sonra da yaşı her yıl ilerlemesine rağmen müthiş performans sergiledi. Suarez'in gidişiyle de Barcelona tarihinin en vasat kadrosuna sahip oldu ama Messi gemiyi yürütmeye çalışıyor. En önemlisi Messi'nin diğer oyunculara katkısı her zaman daha fazla olmuştur.
Bir Maradona hayranı olsam da futbol Messi ve diğerleri diye ikiye ayrılır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA