Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ülkenin gerçek gündemi konuşulmuyor

24 MAYIS 1993: Bingöl-Elazığ karayolunu kesen PKK'lı teröristler, silahsız 33 eri kurşuna dizdi.

5 Temmuz 1993: PKK, Erzincan'ın Başbağlar köyünde 33 vatandaşı kurşuna dizdi.

27 Temmuz 2008: İstanbul Güngören'de PKK'lıların bıraktığı iki bombanın patlatılması sonucu 5'i çocuk 18 kişi hayatını kaybetti.

6-7 Ekim 2014: Kobani bahanesiyle YPG/ PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği saldırılarda, Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybetti.


12 Mayıs 2017: PKK, patlayıcı yüklü kamyonu Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında infilak ettirdi. 16 kişi yaşamını yitirdi.

PKK'nın 1984 yılında düzenlediği ilk silahlı saldırıdan bu yana 37 yılda binlerce askerimiz, polisimiz şehit oldu, yaralandı. Sivil insan kaybımız bile 15 bini aştı.

Türkiye'nin birinci gündem maddesi yıllarca PKK terörü oldu.

SAYI 300'E İNDİ

Ne zaman ki, ordu FETÖ'den temizlenmeye başlandı ve yerli İHA ve SİHA'lar etkin şekilde kullanıldı, o zaman savaşın seyri değişti. Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı ile hem 10 bini aşkın terörist öldürüldü, hem de sınırlarımızın güvenliği sağlandı. Son beş yılda 100'ü sözde yönetici olmak üzere 15 binden fazla terörist öldürüldü.

Şubat 2021: Türkiye'de son dört yılda terörist sayısı yüzde 88 azaldı. Ordumuz ülkede bütün alan hakimiyetini ele geçirdi. Başta uyuşturucu olmak üzere terörü finanse eden bütün kaynaklara darbe vuruldu.

Bir zamanlar yıllık katılımda 5 bin 558 rakamını görmüş olan PKK'nın ülkemizde terörist sayısı şimdi 300'ün altına indi. Ne ekonomi, ne restoran ve kafelerin açılması, ülkemizdeki PKK'lı sayısının 300'e inmesinden daha önemlidir. Bu başarıya ulaşmak için yıllarca bekledik ama ülkenin gerçek gündemini konuşan yok!

Bugün ülkemizde saldırı düzenleyebilseydi PKK yine gündem olurdu! Ama ülke gündemini sosyal medya belirlediği ve bu alanda da muhalifler aktif olduğu için devletin PKK'ya tarihindeki en büyük darbeyi indirmesi gündem olmuyor.

Bir zamanlar sürekli şehit haberlerinin geldiği, Cudi Dağı'nda şimdilerde yamaç paraşütü, Kato Dağı eteklerinde festivaller, Zap Suyu'nda rafting yarışları yapılması bile sıradan karşılanıyor. Oysa bu huzur ortamını kazanabilmek için binlerce şehit verdik! Ülkenin gerçek gündemi PKK'lı sayısının 300'e inmesidir. Bu başarının kıymetini bilelim.

***


YENİ GÜVENLİK TANIMI LAZIM

ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünkü verilere göre 509 bin 897'ye çıktı. Vaka sayısı ise 28 milyon 707 bine yükseldi.
Tüm dünyada Covid-19 yüzünden ölenlerin sayısı ise 2 milyon 461 bin. Salgının en çok süper güç ABD'de yıkıma yol açması düşündürücü. ABD'nin 2021 savunma bütçesi ise tam 740 milyar dolar. ABD'nin yeni bir savunma planına ihtiyacı olduğu kesin. Gelecekte yeni salgınlar çıkabilir! Aslında tüm dünyanın yeni bir güvenlik tanımına ihtiyacı var. Tank, füze, uçak, tüfekle virüsü yok edemezsiniz!

***


BU BELGESEL KAÇMAZ

Fatih Yürür'ün yönettiği 'Milyon Dolarlık Afiş' belgeselinin fragmanına bayıldım. Kahramanlarımız Türkiye sınırlarında satılmış olan en pahalı sinema afişi peşinde uzun bir yolculuğa çıkıyor.
Bu yolculuk aslında Yeşilçam'ın ihtişamlı günlerine yapılıyor. İki yılda çekilen belgesel, toplayıcısından koleksiyonerine, yönetmenine kadar geniş yelpazede insanların film afişlerine olan ilgisini ele alıyor.
Bu belgeselle afiş kültürü yeniden trend olabilir.

***


SAHİPSİZ KÖPEK KAZASI

Dün İstanbul-Haramidere'de TEM bağlantı yoluna çıkan köpeği kurtarmak için yola fırlayan 8 yaşındaki Kerim Doğan, araba çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Çocuğa çarpıp kaçan sürücü ise yakalandı.
Sürücü, çocuğun otoyolda dolaştığından habersiz aile ve eğer yola fırlayan köpek sahipsizse belediye bu ölümden sorumludur.
Tek sorumlu olmayan ise köpektir.
Aç kalınca sürü halinde saldırıp hayvan severi bile yerler! Yol kenarında yürüyen vatandaşı korkutup araç çarpmasına neden olurlar ama yine de köpekler masumdurlar. Çünkü planlayıp tasarlayarak insan öldürmezler.
Köpeklerin düşünemediğini yetkililer düşünmeli. 'Neden bazı ülkelerde sahipsiz köpeklerin dışarıda olması yasak?' diye kendilerine sormalılar!

***


MİDE BULANDIRAN MASKELİ BALO

Almanya'dan giderek Suriye ve Irak'taki radikal İslamcı gruplara katılanların sayısı en az 1070. Kuzey Suriye'de esir alınıp tutuklanan Alman vatandaşların sayısı ise 101.
Bu bilgileri Alman haber sitesi DW paylaştı. İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda vatandaşları da radikal dinci, PKK-YPG ya da solcu terör örgütlerine katılıyorlar.
Avrupa farklı fraksiyonlardan birçok terör örgütünün yönetim kadrosuna ev sahipliği yapıyor. Örgütlerin kasaları da Avrupa'da.
Avrupa ülkeleri hem teröre destek oluyor, hem de terörden şikayet ediyorlar. Sonra da Türk ve İslam düşmanlığını sistematik bir şekilde yayıyorlar.
Gerçekten mide bulandırıcı bir maskeli balo bu!

***


ANNEYLE İMAJ MI YÖNETİLİR?

Bir dizide oynamayan, Cem Yılmaz'dan ayrılan, film projesi de askıya alınan Serenay Sarıkaya "Bari bu boşlukta Maldivler'e gidip gündem olayım" dedi herhalde.
Ancak ünlü oyuncunun Instagram'dan paylaştığı bikinili pozlar beklenen ilgiyi çekmedi.
Demet Akalın bile fotoğraflar için "Kim çekiyor bunları? İnanılmaz ışık vardır orada telefonu değiştir baby" diye isyan etmişti.
Serenay fotoğrafları çekenin annesi olduğunu söyledi.
Oldu mu şimdi? O kadar masraf yap Maldivler'e git, fotoğraflar kötü çıksın. Devir Instagram'dan imaj yönetme devri! Serenay acilen iyi fotoğraf çeken bir asistan bul!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA