Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dilenciye inanırsan…

Kadıköy'de yaşlı bir çiftin sokakta kar yağarken kira yardımı istediği görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Öyle etkileyici görüntülerdi ki, vatandaşlar da yaşlı çifte yardım etmek için girişimlerde bulundu.
Sosyal medyada bazı muhalifler o görüntülerden yola çıkarak devleti sert bir dille eleştirdi. Bazı fenomenler bu ağlayan çiftin videosu üzerinden paylaşımlar yapıp takipçi kastı.
Ve gerçek Ataşehir Kaymakamlığı'nın yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.



Kira yardımı isteyen çiftin aslında evi varmış, engelli maaşı alıyorlarmış. Ayrıca bir yıldır da elektrik ve kömür desteği ile nakdi yardım alıyorlarmış.
Görüntülerdeki F.D.'nin aylık 991 lira engelli aylığı ve 91 lira elektrik tüketim desteği aldığı ortaya çıktı. Ayrıca son bir yılda kendisine kaymakamlık tarafından 1700 lira verilmiş. Engelli aylığı olarak 661 lira alan H.K. isimli kadına ise son bir yılda kaymakamlıkça 1611 lira nakdi yardım yapılmış.
Bu kişiler toplamda 1652 lira engelli aylığı alıyormuş.
Son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F.D. ve H.K. hakkında "dilencilik yapmak ve yaptırmak" eylemlerinden birçok kez idari işlem yapılmış.
Ee şimdi ne olacak? "Nerde bu devlet? İnsanlar karın altında barınacak yer arıyor" diye yapılan paylaşımlar ne olacak?
Bu çift profesyonel dilenci. Daha önce de ağlayarak kira yardımı istemişler!
Sosyal medyanın ipiyle kuyuya inilmeyeceği bir kez daha ortaya çıktı! Daha önce de yazdım ihtiyacı olmadığı halde dilencilik yapanlar dolandırıcılık suçuyla yargılanmalı!

***


POLISIN BÜYÜK BAŞARISI
Türkiye'de 2021'de işlenen 1468 cinayetten 1467'sinin aydınlatıldığı açıklandı.
Emniyet teşkilatı en küçük hatasında çok eleştiriliyor, başarıları ise görülmüyor. Polislik mesleğinin en büyük dezavantajı da bu. Genelde çözülmeyen cinayetler ya da hatalı davranışlar haber olur.
Polisin, sorumluluk bölgesinde meydana gelen 'kasten öldürme' olaylarının neredeyse tamamını çözmesi müthiş başarı. Emniyet teşkilatını canı gönülden kutlamamız gerek.



2020 yılında işlenen cinayet sayısı açısından 101. ülkeyiz. Bizim önümüzde birçok gelişmiş ülke bulunuyor. Örneğin ABD'de 2020 yılında cinayet vakaları bir önceki yıla göre yüzde 30 arttı.
Geçtiğimiz yıl çözülemeyen tek cinayet olayı ise Denizli'de yaşanmış. Evine girdiği sırada tabancayla vurularak öldürülen doğal gaz tesisatçısı Burak Durna'nın failleri henüz bulunamadı ama bu cinayeti çözmek için de özel bir ekip kurulmuş.
Olay, 21 Ocak 2021'de Pamukkale ilçesi'nde meydana geldi. Durna, evine gireceği sırada yan binadaki boş daireden tabancayla ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetti! Müge Anlı'nın bu cinayetten haberi yok galiba!

***


TELEFON TAMİRCİLERİNE DİKKAT!
Zonguldak'ta bir telefon tamircisi, üniversite öğrencisi bir kadının tamir için bıraktığı telefondaki müstehcen görüntüleri kendi telefonuna aktardı. Daha sonra da şantaja başladı. Kadın şikayetçi olunca tamirci çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklandı.
Hep unutuluyor şantaj ciddi bir suçtur. Şantaj yapan sizin şikayetçi olmayacağınızı düşünür. Şikayetçi olmazsanız şantaj yapanın kölesi olursunuz!Özetle öğrenci en doğru hareketi yapmış. Bazı tamirciler ise şantaj yapmıyor ama görüntüleri internette yayıyor. Bu da ciddi bir suç. Her şekilde polise başvurmak en doğru hareket!



Cep telefonunu öyle her gördüğünüz tamirciye bırakmamak lazım. Bırakılacaksa da özel görüntüler silinmeli ya da şifreli bir dosyaya aktarılmalı. Bilindik garantili servislere bırakmak riski aza indirir.
Ve telefondan silinen görüntüyü tekrar geri getiren yöntem ve teknolojilerin de olduğu unutulmamalı!

***


BU MAĞDURİYET Mİ ŞİMDİ?
Bulgaristan'ın uyguladığı aşı ve test zorunluluğunun, Edirne'ye geçişleri yüzde 70 azaltması esnafı isyan ettirmiş. "Böyle devam ederse dükkanı kapatırız."



Ee ne yapalım o zaman? Bulgaristan hükümetine baskı mı yapalım? Demek ki, Bulgar esnafı da bizimkilerden şikayetçi! Ve Omicron varyantı da ciddi tehlike!
Dövizdeki artış Edirne esnafı için piyangodan büyük ikramiye çıkması gibi bir durumdu! Ve bu durumdan fazlasıyla kâr elde ettiler. Bulgar turistlerin sayısının azalması bir mağduriyet gerekçesi olmamalı!
Ticarette risk her zaman vardır!

***


BUZDA, KARDA NASIL YÜRÜNÜR?
Yurdun birçok yerinde kar yağışları devam ediyor. Karda, buzda düşen insanların görüntülerini izlerken bazen gülüyoruz.
Gülme komşuna gelir başına! Bazen öyle buzlu zeminler oluyor ki, ne kadar dikkat etseniz de düşebiliyorsunuz. Özellikle mağaza ve dükkanların önündeki özel taşlarla döşenmiş zeminlere dikkat edilmeli!



Peki düşmemek için ne yapmalı?
Çoğunuzun bildiği gibi eller cepte olmamalı, küçük adımlarla yürünmeli. AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı'nın önerisi ise penguen yürüyüşü.
Ayakların önü biraz açık, vücut biraz öne doğru ve kısa küçük adımlarla penguen gibi yürürsek düşme olasılığımız azalırmış!
Penguenlerden daha iyi bilecek değiliz herhalde!

***


Altyazı
"Eğer başkalarının seni mutlu etmesini bekliyorsan her zaman hayal kırıklığına uğrayacaksın." (After Life) (Yedi Numara)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA