Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Sigara ve gaz çıkarmak!

Bugün itirazlardan açıldı madem konu... Sigarayla ilgili yazdıklarıma da bir sürü itiraz gelmiş. Birini yayınlayayım, okur hakkı kalmasın! Murat Belge ve Pınar Kür'ün 'Sigara yasağı faşizan bir tutum almaya başladı' tezinden yola çıkarak, "Sigara odalarını kaldır, maçta yasakla, açık havada yasakla, fazla değil mi bu kadarı?" diye sormuştum. İşte tespitlerime katılmayan bir okur yorumu: "Sabah çoluk çocuk kahvaltıya gitmişsiniz, yaz gelmiş, 'Boğaz kenarında keyif yapalım' diyorsunuz. Daha ağzınıza bir lokma atmadan yan masadan gelen dumanın altında kalıyorsunuz. Leş gibi bir koku! Açık havadasınız ama esen rüzgar bütün dumanı sizin üstünüze üflüyor. Hani sigaranın sahibi paketin yarı parasını sizden istese yeri var! Ya da vapura binmişsiniz, açıkta oturup kimseyi rahatsız etmeden güzel bir yolculuk yapmak istiyorsunuz. Sevgilinizle buluşacaksınız. Yıkanmış, temiz pak giyinmişsiniz. Yanınızdaki de keyif yapmak istiyor ama sigarasız olmuyor! Bütün yolu o sigara dumanının altında geçiriyorsunuz. Ne denizden keyif alabiliyorsunuz, ne de sinir kalıyor sizde. Siz de gidip o sigara içenlerin önüne, zart zart gaz çıkarmaya başlasanız... Alışkanlık değil ama ihtiyaç meselesi... Üstelik kanser de yapmıyor. Bu durumda bunu da savunmalıyız, değil mi? Ya da seks bağımlıları halka açık yerlerde de alışkanlıklarına sahip çıkabilsinler. Abarttığımı düşünüyorsunuz muhtemelen ama kim karar verecek sınırı nerede çizeceğimize? Kendi keyfimiz için başkalarına eziyet etmenin savunulur ne yanı var? Murat Belge benden daha çok tarih bilgisine sahip, Pınar Kür de benden daha iyi cümle kuruyor diye niye haklı olsunlar ki? Nur içinde yatsın, gel de Bertrand Russell'a hak verme: Aptalca bir şey, bir milyon kişi de söylese yine aptalca bir şeydir."

***

Öncelikle kimse sizden daha iyi cümle kurduğu için haklı falan değil... Gördüğüm kadarıyla siz de hiç fena cümleler kurmuyorsunuz! Ama sizin görüşleriniz 'çok akıllıca' da, diğer görüşler aptalca falan değil, tek yanlışınız burada bana sorarsanız... Sigara yasağını faşizan bulmamın sebebi tiryaki olmam değil; tersine. Ama içmeyen kadar 'içenin' de hakları olduğunu düşünüyorum. O yüzden restoranlarda, barlarda hatta vapurda bile 'içenler' için ayrı bölümler ayrılabilir görüşünü savunuyorum. Gaz çıkarmayla sigara içme aynı kapıya çıkar mı bilmiyorum (okur kendini aştı) fakat 'başkalarına eziyet etmeden' de çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. Ne dersiniz? NOT: Yaz tatilindeyim ama yazmaya devam! Okur mailleri gibi bir sürü şey birikiyor ne de olsa. Yarın Alaçatı notlarıyla görüşmek üzere...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA