Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Fedon kadına şiddete alkış tuttu

Son dönemde moda oldu; kim gündeme gelmek istiyorsa ya kadınlara hakaret ediyor ya da kadına şiddeti meşru gösteren sözler söylüyor. Mehmet Akif Alakurt, Yaşar Alptekin derken şimdi de Fedon çıktı sahneye. Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Fedon, yaptığı açıklamayla iki ismi de geride bıraktı.
Önce gençliğinde kadına çok tokat attığını itiraf etti, sonrasında da gündem olan açıklaması geldi: "Şiddet yok ama öyle kadınlar var ki kesilmeye bile layık o ayrı." Neresinden tutsan elinde kalır derler ya, Fedon'un sözleri tam da böyle. Aynı cümle içinde kendiyle çelişen ifadeler kullanması da cabası. 'Şiddet yok' diyerek bir yandan şiddete karşı olduğunu belirtiyor, diğer yandan da 'ama' diye başlayıp söylüyor o skandal sözlerini.
Zihin dünyasında kadınları nasıl konumlandırdıysa artık, işi kesmeye kadar getirmiş Fedon. Bilmiyorum farkında mı ama bu skandal sözleri ile kadın cinayetleri işleyenlere de bir nevi alkış tutmuş oldu Fedon. Üstelik bir kız babası olarak bunu söylemesi daha da acı bence. Kadınları değersizleştiren, şiddeti normalleştiren ve kadınları öldürmeyi mübahmış gibi gösteren açıklamalar yapması Fedon'a hiç yakışmadı. İlginç olan, dinleyici kitlesinin büyük kısmı da kesilmeye layık gördüğü kadınlardan oluşuyor. Bir daha nasıl bakacak onların yüzüne merak ediyorum açıkçası.

ÇITAYI YÜKSELTTİ
Alakurt ve Alptekin'in kadınlara yönelik çirkin sözlerinden sonra Fedon, bu açıklamasıyla çıtayı daha da yükseltti. Sırf gündeme gelmek amacıyla bu sözleri sarf etmek toplumun kanayan yarasını derinleştirir. 'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' diyerek kadınları hedef alan beyanlarda bulunmak zarardan başka bir şey getirmez. Kadına şiddeti önleyebilmek için devletin kurumları, sivil toplum kuruluşları dört bir yandan mücadele ederken, topluma rol model olan kişilerin buna destek vermesi gerekir, köstek olması değil...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA