Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Acılar insanları yakınlaştırır’

İzmir için tüm ülke tek yürek olduk. Yaşanan deprem sonrası yaraları sarmak için her bölgeden, her şehirden insanlar enkaz altında kalanlar için bir yandan dua ederken, bir yandan da yardımlar gönderiyor.
Edebiyatımızın usta ismi Oğuz Atay'ın 'Acı insanları yakınlaştırırmış' sözünün ne kadar doğru olduğunu son bir haftada gördük, yaşadık. Aramakurtarma çalışmalarını yüreğimiz ağzımızda izlerken gözlerimizden yaşlar eksik olmadı.

O GÜLÜMSEME İÇİMİZİ ISITTI
Mucizevi şekilde 91 saat sonra Ayda bebeğin enkaz altından çıkarılması hepimize umut oldu. Onun güzel gülümsemesi hepimizin içini ısıttı. İzmir depremi unutmuş olduğumuz birçok duyguyu bize bir kere daha hatırlattı aslında; acılar karşısında 'biz olmanın', 'tek yürek olmanın', 'yardımlaşmanın' kıymetini. Depremzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan yardım kampanyalarına halkımızın büyük desteği de bu tespitimi doğruluyor.
Başka bir şeyi daha gösterdi bu deprem. AFAD, AKUT, İHH gibi arama-kurtarmaya ekiplerinin kıymetini...Gece gündüz demeden, canlarını ortaya koyarak çalışan arama-kurtarma ekiplerinin kahramanca mücadelesine hepimiz şahit olduk. Onların hakkı ödenmez. Depremden hemen sonra bölgeye giderek enkaz altından bir can daha kurtarmak için çalışan bu insanlara müteşekkiriz. Keşke bu acılar yaşanmasaydı, keşke insanlara evleri mezar olmasaydı. 1999 Marmara depreminden keşke daha fazla ders çıkarsaydık. Sağlam binalar yapmak yerine malzemeden çalarak, depreme dayanıklı olmayan evler yapan vicdansız müteahhitler yüzünden kaç tane canımız gitti. Umarım bu müteahhitler en ağır şekilde cezalandırılır.

Reytingde değil, iyilikte yarışmanın zamanı
İzmir depreminin ardından birçok yardım kampanyası başlatıldı. Depremzedelere yalnız olmadıklarını hissettirmek için yapılan bu kampanyalardan bir tanesi de ATV ekranlarının sevilen sunucusu Müge Anlı başlattı. Ben bu kampanyayı çok önemsiyorum. Neden mi? Bölgeye gönderilen Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevleri sayesinde depremzedeler, en önemli ihtiyaçlarından biri olan sıcak yemek imkanı buluyor. Biliyorsunuz, geçtiğimiz Ramazan ayında "İyilikte yarışalım" diyerek Kızılay ile el ele veren Anlı, programında çağrıda bulunarak büyük bir bağış toplamıştı. Kampanya sonucu yurdun dört bir yanında hizmet vermesi amacıyla ikisi yerleşik olmak üzere 12 aşevi bağışlamıştı. Anlı, bu sefer de İzmir için 'İyilikte yarışalım' kampanyasına devam çağrısı yaptı. Anlı, iyilik yarışında rekor sayılabilecek rakamlara ulaştı. Siz de destek olmak isterseniz MÜGE yazıp 2868'e 10 TL'lik bağışta bulunabilirsiniz. Umarım televizyon ekranlarında reyting yerine böyle iyilikler için yarışa giren daha çok program görürüz. Teşekkürler ATV, teşekkürler Müge Anlı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA