Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

2014 oscar töreni soluk renklerle sönüktü

Geldik Oscar geri sayımımızın sonuna... Doğal olarak bu haftanın konusu da 2014 Oscar kırmızı halı töreninin en iyileri olacak. 2014 açıkçası kırmızı halı töreni açısından biraz sönük geçen bir yıl oldu benim için. Akademi Ödülleri'ne açık renk kıyafetler damgasını vurdu. Kırık beyazdan beje ve lilaya varan renk skalası biraz göz yorucuydu. Herkesin dikkat çekmek için yarıştığı bu törende; sanırım farklılık yapıp tercihini açık renkte kullananlar yarı yolda kaldı. Angelina Jolie'nin ince taş işli Elie Saab elbisesi, Jennifer Garner'ın 1930'ların zarafetini yansıtan Oscar de la Renta tuvaleti ya da Cate Blanchett'in Chopard damla küpeleri ile zenginleştirdiği boncuklu Armani kıyafeti; kendi başlarına birer şaheser olsalar da birbirlerinden tonlarla ayrışan, pirinç renginden kemik rengine uzanan 'nude' kıyafetlerin arasında unutulup gidiverdiler.
Daha ilk oynadığı film ile Oscar heykelciğine ulaşan Lupita Nyong'o gecenin göz kamaştıran yıldızlarından biri olmuştu. Son derece klasik ve belki de sıradan bir kesime sahip askılı, derin dekolteli Prada elbisesini böylesine çekici kılan; ten rengine oldukça yakışan açık mavi rengi akıllıca kullanmasıydı. Nyong'o katıldığı her davette, törende bu akıllıca taktiği kullanmaya devam ediyor.

THERON GÖZ KAMAŞTIRICIYDI
60'larının güzelliğini yaşayan Meryl Streep'in tek omzunu açıkta bırakan inci rengi bluzu ile siyah dar eteği iyi bir kombinasyon olarak dünyanın en eski modaevlerinden Lanvin'in şıklığını yansıtıyordu. Jennifer Lawrence yine kırmızı rengi tercih etmişti fakat Dior kıyafetinde herhangi bir espri, göz kamaştırıcı hiçbir özellik yoktu. Öte yandan yine aynı modaevini tercih eden Charlize Theron'un askısız kıyafeti göz kamaştırıyordu. Hepimizin senelerdir tepki gösterdiği, bir moda faciası olarak baktığı, şeffaf askı algımızı yerle bir eden kıyafetin derin göğüs dekoltesinin çarpıcılığının yanı sıra uzun siyah alt eteğe hareket veren tülden üst etek ve bu eteğin kat kat şifondan kuyruğu, açıkçası Dior'un şanını da kurtarıyordu.
Şimdi 22 Şubat akşamını iple çekme zamanı... Bakalım bu senenin fatihi kim olacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA