Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Pötikare modası ile kendinizi Brigitte Bardot gibi hisedin

2015 bahar ve yazının trendleri, moda otoriteleri tarafından listelenmeye başlandı.
Ben de size en hoşuma giden 10 tanesini bu haftadan başlayarak sunmaya çalışacağım. İlk trend; belki bizi biraz anaokulu yıllarına götürecek gibi ama mevsimlerin en güzeli olan yaza ne yakışmaz ki!

EKOSENİN KARDEŞİ
Pötikare desenli kıyafetler, 2015 yaz sezonunun en belirleyici modellerinden biri olacak gibi görünüyor. Michael Kors'tan Oscar de la Renta'ya pek çok modacı bu sene bize 50'li ve 60'lı yılların en gözde desenlerinden olan pötikarenin geri dönüşünü müjdeledi. İngilizce 'Gingham' deseni olarak bilinen pötikareyi biz Fransızca'dan ihraç etmişiz. Küçük kareler anlamına gelen bu desen, benim için kışlık ekosenin yazlık kardeşi gibidir. İskoç kabilelerin yünlü kumaşlarına işledikleri desenlerinin karşılığında Malezyalılar'ın pamuklu kıyafetlerini süsledikleri beyaz bir fon üzerinde birbirleri ile kesişen rengarenk farklı ebatlarda çizgiler; bu yaz etekten pantolona tüm kıyafetlerimizi şenlendirecek. Pötikare yazlık elbiseler ile sahil yerlerinde dolaşırken kendimizi Cote d'Azur'da gezen Brigitte Bardot gibi hissedeceğiz. Özellikle kabarık etekler ve dar kayık yaka bluzlarda öne çıkan pötikareyi, enine çizgili kıyafetlerle kombinlemekten kaçının. Açık mavi boyfriend jeanlerin üstüne giyeceğimiz gömleklerde ya da beyaz bir bluzun altında, uçuk pembe renklerin kullanıldığı bir kalem etekte bu deseni görmek, yazın en hoş trendleri arasında yer alıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA