Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Bembeyaz bir yaz ve önlük modası

Pop müzik dünyasının çılgın yıldızı Rihanna'nın bu hafta içi katıldığı bir davette giydiği kıyafet, beni şaşırttı. Her zaman iddialı, dekolteden kaçınmayan giysileri ile kamuoyunu günlerce konuşturan Rihanna, bu sefer beyaz dantelle hareketlendirilmiş bir etek-ceket takım ile karşımıza çıkıyordu.
Ayağında düz ayakkabıları ve sade makyajı ile oldukça 'cici' görünen Rihanna, yine çok güzeldi ama aynı zamanda yine son dönemin romantik trendini de en iyi şekilde yansıtıyordu.
Bu sezon; baştan ayağa bembeyaz giyinmek çok moda. Valentino, Chloe, Louis Vuitton gibi markalarda gördüğümüz bembeyaz dantellerle süslü uçuşan ya da pamuklu kumaşların kullanıldığı mini elbiseler ve uzun askılı elbiseler, yine bu sezon oldukça revaçta olan tulumlar; sezonun diğer trendlerinden bohem, hippi kıyafetlere oldukça yakışacaktır. Bembeyaz kıyafetleri ise ben genellikle mavi boncuklu takılarla hareketlendirmeyi çok severim. Beyaz, harika bir renk; gerçekten de renklerin en asili ama 'Yaz demek, renk demek' demiştik daha önceki yazılarda. Özellikle bohem kıyafetler, geçişli renkler, çiçek desenleri, hayvan desenleri, batik kumaşların gözde olduğu bir sezon geliyor. Bu modayı desteklercesine kırık dalgalı uçuşan saçlar ve kakülün de bu yaz ne kadar revaçta olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.
Öte yandan Rihanna'nın kullandığı bir diğer ayrıntı da son dönemin en ilgi çekici aksesuvarlarından biri; önlük.
Güzel şarkıcı; beyaz kalem eteğinin üstüne taktığı beyaz dantel önlük ile kıyafetinin tekdüzeliğini kırarken ona daha sevimli bir hava katmayı bilmiş. Senelerce ev kadınlarının mutfakta en büyük yardımcısı olan önlüklerin daha küçük ve zarif olanları, bundan sonra elbiselerimizi hareketlendiren ayrıntılardan olacak.
Bu önlük aksesuvarlar; İngilizce önlük anlamına gelen apron ismiyle anılıyor.
Daha önce konu ettiğim free bag ya da funny bag'lere benzeyen apron kemerler de oldukça revaçta bu sezon. 'Tamir yaparken alet edevatların konulduğu iş kemerlerinin daha zarif ve oldukça şık halleri' şeklinde açıklayabileceğim apron kemerleri, pratik olmaları açısından çok tercih edilecek yenilikler arasında sayıyorum.
Özellikle irili ufaklı pek çok cebi sayesinde cüzdan dahi taşımadan, tüm eşyalarımızın düzenli bir şekilde taşındığı apron kemerler sayesinde kollarımıza özgürlük kazandıracağız.

RETRO-ŞIK DRAMA: 'MAD MEN'

1960'larda başlayan hikayesi ile 'Mad Men'in yedinci ve son sezonunun ilk bölümü yarın yayınlanacak. Dizi, 1970'lerde geçen son sezonu ile bize veda edecek. Önceki haftalarda belirttiğim üzere; 2015 yazı da 1970'li yıllara bir geri dönüş yaşatacak bize. Kısacası yıllar önce 'Sex& the City'nin yarattığı trendsetter etkisini aynı şekilde devam ettiren dizimiz, bu sezon tam yerinde bizlere elveda diyecek.

KUM SAATİ VÜCUTLAR
Janie Bryant'ın kostümleri, 1950'li yılları kasıp kavuran Dior'un 'New Look-Yeni Görünüm'ü üzerine kurulmuştu. Dior'un moda dünyasında bir fırtına kopardığı bu yeni stili oldukça feminen bir görünüş kazandırıyordu kadınlara. Korse ile belirgin bir şekilde inceltilen bel bölümünün aksine kabarık etekler ve yuvarlak omuzları ön plana çıkaran belirgin bir göğüs dekoltesi barındıran bu kıyafetler, kadın vücudunu adeta bir kum saatine çeviriyor. January Jones'un zarif güzelliği ile desteklenen dizide 'Betty Draper', mükemmeliyet meraklısı karakterini yansıtacak şekilde jüponlar ile kabartılan etekleri ve her daim itina ile taranmış sarı saçlarıyla her bölüm merakla takip ettiğim karakterlerin başında geliyordu. Açık mavi, bej, beyaz ve gri tonları ile sakin karakterini yansıtan kıyafetlerini pudra tonlarında ipek fular ve eşarplar hareketlendiriyor. İlk üç sezonda sessiz bir eş olarak gösterilen 'Betty'nin kıyafetlerinde genellikle çiçek, kelebek, kuş desenleri göze çarpıyordu. 'Betty Draper'; Hollywood'un en güzel yıldızlarından olan ve daha sonra da Monaco Kraliçesi olan Grace Kelly'den ilham alarak yaratılmıştı.

ERKEKLER DE ÇOK ŞIK

Öte yandan 'Betty'nin ilk eşi 'Don Draper'ın kıyafetleri de 60'ların ne kadar şık olduğunu erkeklerin açısından kanıtlıyor. Üste oturan gri takım elbiseler, kol düğmeleri, kolalı yakalı gömlekler çoğu erkeğe zulüm gibi gelen takım elbise giyme ritüelini çekici hale getirdi. Bakalım bu son sezonda 'Mad Men'in renkli karakterleri karşımıza hangi kıyafetler ve stiller ile çıkacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA