Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Burcunuzun özelliklerini yansıtıyor musunuz?

Herkes öz burcunun ne olduğunu bilir ve kendine göre yorumlar. Ancak bazen doğduğumuz yılda baskın olan gezegenler bizlere öz burcumuzdan daha çok etki eder. Örnek vermek gerekirse; öz burcu Koç olan birisinin doğduğu yıl baskın olan burç Aslan ise Aslan burcunun özelliklerini de taşır. Gelin beraber burçların özelliklerine bakalım, böylece sizde haritanızda baskın olan burç hakkında bilgi edinirsiniz.

KOÇ
Sabırsız davranmaktan kendini alıkoyamazsın.
Kıskançlık duygunu bastıramazsın.
Hayattan keyif alınacak bir şeyleri her zaman bulursun.

BOĞA
Sakinliği ve huzurunu bozan kişilerden hemen uzaklaşırsın.
Kaliteli bir hayat olmazsa olmazındır.
Para senin için hem araç hem de amaçtır.

İKİZLER
Değişiklik seni zorlamaz aksine hemen uyum sağlarsın.
Bencillikten ve narsisizmden nefret edersin.
Ruh halini hızla değiştirebiliyorsun.

YENGEÇ
Sabırlı olmak senin için hiç zor değil.
Aşırı hassas ve kırılgan olabiliyorsun.
Kıskançlığını belli etmekten hoşlanmıyorsun.
Karamsarlık duygunu yönetmekte zorlanıyorsun.

ASLAN
Gururun bazen hayatında engel oluşturabiliyor.
İlgi odağı olmak, dikkat çekmek hoşuna gidiyor.
Aşırı iddialı davranmaktan çekinmiyorsun.

BAŞAK
Çevrendeki kişilerle arana mesafe koymaktan çekinmiyorsun.
Sürekli haklı olma ihtiyacı duyarsın.
Detaycı ve mükemmeliyetçi yönün hayatının her alanına yansır.

TERAZİ
Mesafeli tavrın yeni tanıştığın kişiler tarafından yanlış yorumlanır.
Sevdiğin kişilerin sorunlarını sahiplenirsin.
Sır saklamak ve verdiğin sözü tutmak senin için çok önemlidir.

AKREP
Sezgilerine güvenirsin ve adımlarını ona göre atarsın.
Bilinmeyen, gizemli yönlerin olmasından hoşlanırsın.
Hayatta en çok kendine güvenirsin.

YAY
Adalet kavramı senin için her şeyin üzerindedir.
Evhamlı yapın sebebiyle abartılı davranışlarda ve yorumlarda bulunursun.
Eğlenmek ve yeni insanlar tanımak en büyük hobindir.

OĞLAK
Maddiyata önem verirsin ancak para senin için araç değildir.
Başarılı olmak için çalışmaktan, çabalamaktan asla şikâyet etmezsin.
Duygularını dile getirmekten hoşlanmazsın.

KOVA
Birine bağlanmak sana göre değildir.
Sürekli aktif olan zihnin sebebi ile yalnız kalmaktan hoşlanırsın.
Kendi kendini mutlu edecek sebepleri her zaman bulursun.

BALIK
Konu aşk olduğu zaman senin için akan sular durur.
Moralini bozacak, motivasyonunu düşürecek sebep bulmakta zorlanmazsın.
Affetmek en belirgin özelliklerindendir.

Astrogündem; Mars-Uranüs çekişmesi yardım kuruluşlarının itibarına zarar verebilecek gelişmeleri işaret ediyor. Özellikle gelişmemiş ülkelere insanî yardım adı altında toplanan yardımların amacının dışına çıkmış olmasını konuşabiliriz. Kişisel hayatımızda ise kime iyilik yapacağımızı iki kere düşünmeye başlayacağız. Dünyaca ünlü markaların skandallarını da duyabiliriz.

URANÜS KOÇ BURCUNA GERİ GELİYOR

Uranüs 6 Kasım'da Koç burcuna geçiyor. Etkileri ise şimdiden başladı.

Takvim yaprakları bir bir ömrümüzden giderken, sizi biraz geri götüreceğim.

2018 yılının nisan ayında hatırlarsınız her köşede 7 yıllık döngüyü anlatıyordum. Bunu anlatmama sebep olan ise Uranüs'ün 2011 yılından itibaren Koç burcundaki yolculuğunu bitirmiş Boğa burcuna geçiyor olmasıydı. Geçmedi mi ne oldu derseniz bunu en çok burcu Koç ve Boğa olanlara sormak gerekir. Çünkü Uranüs'ün Boğa burcuna geçişini en çok onlar hissetti. Ruhlarında binlerce farklı duygu olduğunu fark ettiler. Diğer burçları etkilemedi mi derseniz, tabi ki etkiledi. Ancak gökyüzündeki açının muhakkak 1. ve 2. dereceden etkiler diye kategorileri de vardır.

Uranüs neden tekrar karşımıza çıktı?

Uranüs madem Boğa burcuna taşındı, artık bırakalım ne yaparsa yapsın deseniz de o kadar kolay olmayacağını söylemeliyim. Yaz aylarından bu zamana geri giden Uranüs şimdilerde Koç burcunda bir şeyler unuttuğuna karar verdi ve yine Koç burcuna uğrayacak. Uranüs Koç burcuna geçince ateşten gömlek giymek Uranüs'ün yaydığı enerjinin şanındandır.

7 yılın hesapları dökülüyor.

Gökyüzünde sadece Uranüs yok. Ona çanak tutan diğer açıları da düşünmemiz lazım. Sizin anlayacağınız büyük başın büyük derdi var günlerini yine deneyimleyeceğiz. Kaldı ki biz bu dereceden geçerken Uranüs'ü gözlemledik ve hayatlarımıza katıklarını biliyoruz.

Uranüs'ün hızlı turuna hazır mısınız?

Uranüs Boğa burcunda seyrederken, hepimizin hayatına dokunmadan geçmeyecek. Uranüs'ün etkisi bazı konularda adeta elimizin kolumuzun bağlı kalacağını bizlere gösterecek. Yaşanması gereken yaşanır, kaderin önüne geçilmez demeden edemeyeceğiz. Buna rağmen hayatımızı yeniden şekillendirmemiz için alttan alta da tetikleyecek. Yaşamın kaçınılmaz gerçeği olan o en önemli iki kelime yan yana yürüyecek. Evet, hayatımız için olmazsa olmazı mücadele ve umut kelimelerinden destek alarak, bu döngüye sırt çevirmek yerine, süreci lehimize çevirebiliriz.

Hızla ilerleyen yüzyılın havası daha da ağırlaşacak. Toplumsal meselelere karşı algımız açılacak. Özellikle finansal konulardaki değişimler, gündelik hayatımıza yansırken; bin düşünüp bir adım atabiliriz. Elektronik para birimlerine etki edebilecek bu seyir ile birlikte bankaların faiz, kredi gibi şartlarında yeni düzenlemeler yapılabilir. Gıda şirketleri, tarım, hayvancılık gibi alanlar atağa geçecek. Paraya olan yaklaşımımızda değişimler olması da bu anlamda kaçınılmaz olacak. Yatırım yapmak bir yana birikim yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayacağız.

Dünyada güç dengelerinin yer değiştirdiğine tanıklık edebiliriz. Avrupa Birliği, NATO gibi oluşumlar çeşitli açıklamalar yapabilirler. Bu süreçte belki de en önemli değişimler sosyal medya uygulamalarında olacak. Siber saldırılar bir yana kullanıcılara yönelik belli başlı sınırlamalar yaptırılabilir. Bireysel olarak kişisel bilgilerimizi korumanın önemini de kavrayacağız.

Önünüzde hayatınıza etki edecek kocaman bir 7 yıl var.

Değişim ister yavaş ister hızlı gelsin önemli olan bu değişimi kavrayabilmek. Elbette ki değişime kucak açanlar kadar direnenler de olacak. Hatta bu değişimlerde öfkemize hâkim olmakta dahi zorlanabiliriz. Herhangi bir şeyi çok isterken bir taraftan da olmasa daha mı iyi olacak gibi hislere de kapılabiliriz. Ancak olumsuz duyguların elimizi kolumuzu bağlayacağını kendimize tekrar tekrar hatırlatmalıyız. Korku duvarlarımızı, cesaretle yoğurduğumuz yumruklarımızla yıkabiliriz.

Hayattaki mücadelelerinizi, olmaz dediğiniz ama olan o inanılmaz güzel anlarınızı düşünün. Bizi güçlü kılan içimizde o güçlü inançla, değişimin kendisi bile olabiliriz.

Uranüs' ün gerginlik çıkaracağı tarihler: 16 Kasım-1 Aralık

En yapıcı tarihler ise: 20- 29 aralık

Burçlara etkileri;

KOÇ: Son 7 yıla inat oldukça cesur kararlar alacak, hayatınızla ilgili radikal değişiklikler yapacaksınız.

BOĞA: Son 7 yıldan intikam alırcasına duygularınızın esiri olacak, ciddi kararlar almak isteyecek sonrasında ise doğru yapıp yapmadığınızla ilgili çelişkilere düşeceksiniz.

İKİZLER: Adınızdan söz ettirecek çalışmalara imza atacaksınız. Yapamadığınız ne varsa bu 3 aylık bölümde yapacak ya da kapıyı kapatıp gideceksiniz.

YENGEÇ: Sektör değiştirebilir, hatta uzun yıllardır çalıştığınız yerden tam da terfi edecekken çıkabilirsiniz.

ASLAN: Kendinize olan özgüveniniz arttığı gibi, internet ortamında yapacağınız her türlü işten karlı çıkmanız da mümkün…

BAŞAK: Son 7 yılda yatırım yapmış ve ev almışsanız yine bir yatırım yapabilirsiniz.

TERAZİ: Son 7 yılın aksine mücadele gerektiren işlere imza atacak; miras ve hisseli paralar konusunda çekişmeler yaşayacak olsanız da sonuçta kazançlı çıkan siz olacaksınız.

AKREP: Sosyal çevrenizi genişletecek, farklı kariyer alanlarına yöneleceksiniz. Günlük işler, iş arkadaşlar, planlamalar, temizlik, sağlık gibi durumlar ön planda olacak.

YAY: Sevdiğiniz insanla aranızda sıcak ilişkiler kurulabilir, birlikte farklı sosyal ortamlara katılabilirsiniz.

OĞLAK: Son 7 yılınızdan farklı olarak keskin kararlar alacaksınız. Hayatınızda önceliğiniz maddi değerler olacak.

KOVA: Seyahatleriniz artacak, tatil günlerinizi asla boş geçirmeyecek, daha önce gitmediğiniz yerlere gideceksiniz.

BALIK: Kardeşlerinizle de aranızda bazı sıkıntılar yaşanabilir, birbirinizden ayrı kalabilir, farklı yerlere taşınabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA