Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Sosyal medyayı kullanma kılavuzu

İşte sosyal medyayı daha güvenli kullanabileceğinizi sağlayacak ipuçları:
Hakkınızdaki bütün bilgileri eksiksiz vermenize lüzum yok. Sosyal medya uygulamalarının çoğu, sizden doğum tarihinizden tutun da kişisel cep numaranıza kadar birçok bilgiyi talep eder. Uygulamalara kayıt olurken bütün kişisel bilgilerinizi girmenize gerek yok.
Çeşitli provokasyonlara gelmeyin. İnternet trollerine karşı cevap vermemek, provokasyona gelip istemediğiniz durumlara düşmemek için en iyisi olacaktır. Yorumlarda bu çeşit insanlarla karşılaşsanız bile cevap vermemeniz en doğrusu.
Gizlilik ayarlarını değiştirmeye ne dersiniz? Görünmesini istemediğiniz bilgilerinizi saklamak adına gizlilik ayarlarını değiştirmek güvenli bir kullanım sunacaktır. Hesabınızı kimin görüp kimin göremeyeceğini ayarlamanız gerekiyor. Normal hayatta bambaşka biri olsanız bile, yeni tanıştığınız bir kişi sizi sosyal medya profilinizden yorumlayabilir.
Gelen kutunuzdaki her mesajı dikkate almayın. Gerek kişisel, gerekse kurumsal hesaplarınızda gelen kutunuza düşen mesajların güvenilirliğinden ve içeriğinden emin olmadan cevap vermeyin.
Güçlü şifre, güçlü bir hesap demektir. Sosyal medya hesaplarınıza şifre oluştururken bu şifrelerin güçlü olduğundan ve sizden başka kimsenin bilemeyeceğinden emin olmanız, hesabınızın güvenliği açısından çok önemlidir.
Paylaşım yapmadan önce iki defa düşünün. Kullandığınız her şeyin resmini paylaşmamanız ileride bir telif davası ya da baş ağrıtıcı bir durumla karşılaşmamanız açısından çok önemli.
Özel hayat ve kişisel veriler. Ailenizin ve çocuklarınızın fotoğraflarını sosyal medya uygulamalarında paylaşırken kullandığınız etiketlerin güvenli olduğundan ve takipçilerinizin hepsini tanıdığınızdan emin olun.
Dijital dünya ne kadar ileri gidebilir? Doğum tarihlerini bizlere hatırlatan ve doğum günümüzü kutlayan sosyal medya uygulamaları çok değil, yakın bir tarihte yakınlarını kaybedenlere ölüm yıldönümlerini de hatırlatabilir. Dahası da var. Yeni dünya düzeni dijital platformlar üzerine kurulurken, yeni platformlar da türeyecek. Şu günlerde kullandığımız sosyal medya platformları, 20 yıl içinde dijital çöplük olacak.

ASTRO GÜNDEM
44 gündür ilişkilerdeki dengeleri bozan Venüs, sağlıkla ilgili yeni bir akımın başlayacağını işaret ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA