Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Sanatın değişimi kaçınılmaz

Dünya değişiyor. Bunun ayak seslerini 2020'den duymuştuk. Üzerine Covid-19'un sebep olduğu pandemi süreci de tuzu biberi oldu. Dolayısıyla dünya değişirken hem hayatlarımız, hem de hayatlarımızın içerisinde keyif aldığımız sanat da önemli değişimlere maruz kaldı. Bu değişimler bir noktada zorunluluktan çıkıp yeni dünyaya ayak uydurmaya evrildi.

TİYATROLAR BEKLEYİŞTE

Büyük keyifle izlediğimiz tiyatro oyunları da bekleyişin önemli aktörlerinden birisi oldu. Bilet fiyatlarındaki artışlar, daha önce alınan seyircilerin neredeyse üçte birini alan salonlar ve motivasyonunu kaybeden tiyatro oyuncuları. Unutmayalım ki tiyatro öyle bir sanat dalıdır ki seyircinin bu sanat üzerindeki etkisi büyüktür. Seyirci de bu sanatı icra eder aslında oturduğu koltuktan. Kısacası bekleyişin bu denli belirsiz bir şekilde sürdüğü bu günlerde, TV'den bant kaydı şeklinde izleyeceğiz tiyatroların çoğunu. Ya da dijital platformlarda...
Televizyonda yayınlanan diziler de pandeminin etkisinden kaçamadı. Planlanmış tarihlerinden taşan set saatleri, çalışma saatlerinin dışında çalışan set çalışanları ve bu yoğun tempoda reyting puanları altında beklentilere kapılan oyuncular… Bu saydığım bütün parametreler dizi sektörünü etkileyen olaylar aslında. Dijital yayın platformlarının da hayatlarımıza girmesi dizileri epeyce değiştirdi. Birçok yapımcı geleneksel medyada yayına sunamadığı projeleri bu mecralarda izleyicilerin beğenisine sundu. İşin özü sanat değişirken sanatı tüketen biz insanlar da değiştik. Beğenilerimiz, hoşlandıklarımız, ön yargılı olduğumuz konular değişti.

GÖZ ÖNÜNDE OLACAKLAR

Müzik sektörünün dünyayla beraber değişime uğradığı günlerde üretim bakımından en az etkilenen sektör oldu desek yeridir. Çünkü sanatçılar, pandemi dönemlerinde gerek evlerinden gerekse stüdyolarından kayıt yapmayı bırakmadı. Elbette sanatçı verdiği konserlerle hatırlanmayı ister. Ancak günümüz koşullarında bu zor. Sanatçılar da bunun çözümünü evlerinde ve stüdyolarında yaptıkları kayıtlarla, ev konserleriyle çözüyor olsa da 21 Mart 2021'den itibaren ilkbahar ekinoksu ile birlikte dünya sokağa önce müzikle dökülecek. Sanatın uyanışı müzikle olacak. Son bir buçuk yıldır evlerinde ve stüdyolarında üreten sanatçılar, en çok kazananlar arasında yer alacak. Kova Çağı'nın günlerine yeni adım atmışken sanatın değişimi sanatçılara da tanıklık edeceğiz. Sanatın yaşadıklarımıza dokunduğunu gözlemleyeceğiz.

ASTRO GÜNDEM

Mars-Jüpiter karesi değişimin kolay olmadığını hatırlatacak. 4 Temmuz 1776'da kurulan Amerika, filmleri aratmayacak sahneleri yaşarken, kapitalist sistemin yara aldığını göreceğiz. 1954'te Satürn– Akrep döngüsünde kurulan Burger King'in logo değişimi birçok firmaya ilham kaynağı olurken, yeni dünya düzeninde sadece logolar değil isimler de değişecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA