Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

ABD’yi ne bekliyor?

ABD seçimlerini kazanan Joe Biden'ın siyasi kariyeri aslında ABD'nin başına gelmiş birçok siyasetçiden daha uzun. Hal böyle olunca bu eski toprağın yeni dünya düzenine adapte olup olamayacağı daha çok sorgulanacak. İşin ilginç bir noktasına değinmek isterim; 1942 doğumlu Amerika'nın yeni başkanının astroloji haritası sağlıkla ilgili gerçekten büyük sorunlardan geçeceğini işaret ediyor. Ne de olsa haritasında Akrep stelyumu var. 1789 yılında Plüton- Kova, Satürn-Balık döngüsünde ilk ABD seçimleri yapıldı. Kasım ayının ilk pazartesi gününü izleyen güne 'denk getirilen' ABD seçimlerinin bundan sonraki tarihi acaba 2024 mü olacak? Öncelikle 2023 yılında Plüton'un Kova'ya geçeceğini düşünürsek; zamanın haritası ABD seçimlerinin bir sonraki seçim tarihinden erken olacağını işaret ediyor.

YARA ALACAK
20 Kasım 1942'de doğan, Marsyen bir haritaya sahip olan Joe Biden koltuğuna ilk adımlarını atarken ülkesinin sorunlarının her zamankinden daha büyük olduğunu fark edecek. Beyaz Saray'da ulusal muhafızlar (askerler) eşliğinde yemin törenine giren Başkan, Trump'ın skandalları ile uğraşmak zorunda kalacak. Bireysel silahlanmanın ülkesinde ne kadar büyük bir sorun haline geldiğini sadece dünya değil, kendisi de görecek. En olaylı günlerinden geçen Amerika'yla ilgili "Ülkeye neler oluyor?" sözünü 2023 yılına kadar söylemeye devam edeceğiz. 4 Temmuz 1776 yılında Plüton Oğlak döngüsünde kurulan Amerika Plüton yıllarından geçerken, eski kitaplarımdan size Amerika'yla ilgili bir sözü paylaşmak isterim. "Ahtapot gibi dünyayı saran bu ülke kendi gövdesinden yara aldıktan sonra dünyadaki kolları olan üslerini kendi elleriyle kesecek. Kendi saraylarını basan göstericilerin aslında ayin yaptıkları ise yıllar sonra açıklanacak. O güne kadar bu konu sanki bir gösteri gibi hafızalarda kalacak."

TRUMP'TAN FARKLI
Joe Biden'ın hiç şüphesiz kafasında kurguladığı ekonomi programı, dünya siyasetinde izleyeceği yol Trump'ın tutumundan oldukça farklı olacak. Akdeniz'de, Ortadoğu'da, Çin ile olan küresel ekonomik rekabette daha aktif daha politik bir yol haritası çizmeye çalışacak. Biden dünya ile ilişkilerini dinginleştirmeye çalışırken, iç meselelerde eyaletlerin sivil itaatsizlikleri ile karşılaşacak.

ASTRO GÜNDEM

Merkür-Mars karesi askeri güçlerin, sosyal medya sınırlamalarını gündeme taşıyabilir. Myanmar'ın Facebook'a koyduğu erişim engelinin bir benzerini yaşayabilecek olan ülkeler, tepkilerini yine sosyal medya üzerinden vermeye çalışacak. Dünyada eş zamanlı olarak yönetenlerle yönetilenler sosyal medyada karşı karşıya gelebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA