Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cumhurbaşkanı yemeği iptal etmeseydi ve...

Aslında Fransa'da Temmuz başında başlayacak olan etkinliğin isminin Türkiye Yılı olması gerekirdi. Ama Fransızlar Türkiye Mevsimi demek konusunda ısrarcıydı ve nitekim öyle oldu. Süresi de böylece 9 ayla sınırlandırıldı.
Oysa biliyor musunuz ki geçen yıl Fransa'da Ermeni Yılı idi. Ve o ülkede yaşayan dostların anlattığına göre, Ermeniler son derece güçlü, etkili bir organizasyona imza attı.
Diyasporaların en güçlü olduğu ve de AB içinde Türkiye'nin üyeliği için giderek artan oranda negatif düşünen bir ülkeden söz ediyoruz burada.
Cumhurbaşkanı Gül'ün Fransa'da Türkiye Mevsimi organizasyonuna destek vermesi beklenen sponsorlara vereceği yemeği aniden iptal edince ortalık karıştı. Neticede bu iptal öylesine son dakikada olmuştu ki herkes şaşkındı.
Öğreniyoruz ki Fransa tarafı Türkiye Mevsimi için yaptığı hazırlıklara devam ediyormuş. Oysa biliyorsunuz Türkiye'nin sponsor krizi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Gül yemeği iptal etmeseydi de o gün kaç şirket sponsor olarak ilan edilecekti, hep birlikte görseydik keşke. Anlatılanlar ilginç. Fransa ile iş yapan bazı şirketler, Türkiye Büyükelçiliği'nin kapısını çalıp, 'Ben de destek olmak istiyorum. Ne yapmalıyım' demelerine rağmen, 'Gelin kardeşim siz de şu organizasyona sponsor olun' denilmemiş bugüne kadar. Nasıl olur böyle bir şey? Oysa ki bana bile Türkiye Mevsimi ile yakından ilgilenenler sponsor bulamamaktan defalarca yakındı.
Bir tarafta Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin AB seçim kampanyası esnasında Türkiye karşıtı tutum sergilemesi nedeniyle gerilen ilişkiler, öte tarafta az sponsor ve az destekle daha tam hazır olunamayan bir Türkiye Mevsimi. Bakalım temmuz ayında neler olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA