Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Libya'da 16 yıl kaldı 40 yaşında 1.5 milyar dolara ulaştı

Libya'da tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı kongre merkezi Dubai'de büyük ödül alınca bizim gözümüz bir Türk inşaat şirketine çevrildi. System İnşaat. İki ortak ancak öne çıkan isim Burak Başlılar. Henüz 40 yaşında ancak şimdiden Libya'da yaptığı inşaat işlerinin büyüklüğü 1.5 milyar dolara ulaşmış durumda. Başlılar yeni kuşak Türk işadamına güzel bir örnek teşkil ediyor. Genç bir mühendis olarak ve kendi deyimiyle "en düşük ücretten" STFA'da çalışmak üzere gittiği Libya'da kendi şirketiyle patron olma süreci tam 16 yılını almış. Bir dönem pek çok Türk inşaat şirketinin parasını alamadığı ülkede, Başlılar bir biri ardına inşaatlar yapmış ve Kaddafi'nin deyim yerindeyse gözüne girmiş. Başlılar ve ortağı Erkan Özmen, daha fazla iş almalarının teknik olarak mümkün olmadığı durumlarda, başka Türk şirketlerinin o işleri alması için bir anlamda lobi de yapmış.
Başlılar, "Sanırım bugüne kadar 4.5 milyar dolarlık işin Türk şirketlerine gitmesi için çalıştım. Kimisi hayal kırıklığına uğratsa da Türkler'e yardımcı olduğum için seviniyorum" diyor. Başlılar, Libya'da şu anda Türkiye'ye karşı çok pozitif bir hava olduğunu ve "Türklere iş verin" in adeta bir slogan olarak kullanıldığını anlatıyor. Ona göre çok kısa bir sürede Türk şirketlerinin Libya'da yaptığı işler 10 milyar doları aşacak. "Libya'da işini doğru dürüst yapan hiçbir şirketin parası içerde kalmaz. Mutlaka alır" diyor. Başlılar sadece Libya'da değil, 330 milyon dolara mal olan 31 mahkeme binasıyla giriş yaptığı Suudi Arabistan'da da artık büyümeye kararlı.
Sanırım yakında bu ismi çok daha fazla duyacağız. Çünkü Türkiye'de de turizm ve konut ve örneğin Tuz Gölü'nün altındaki Botaş'ın gaz depolama tesisleri gibi projelere göz kırpmaya başlamış. Turizmde kendine Fettah Tamince'yi ortak almış. 'Bir yıl öncesine kadar hiç tanımıyordum. Libya'da bizim yaptığımız kongre merkezinin yanında Rixos yaptılar. Öyle tanıştık ve dost olduk. Şimdi turizmde büyük bir projeye birlikte hazırlanıyoruz' diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA