Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA HALİ GALİP ERCAN ÖZTÜRK

Avrupa'nın hakemi!

Önceki hafta Real Madrid'e 3-1 yenildikleri maç sonrası Osasuna Başkanı Patxi İzco patladı: "Sevilla, Mallorca, Valencia ve Sporting Gijon deplasmanlarında kaybetmemize neden olan hakemleri unutamıyoruz. Bu maçın hakemi içinse ancak 'Edepsiz' diyebilirim."
Maçın hakemi İspanya Ligi'nin en iyilerinden biri olarak gösterilen Perez Burrull idi ve Osasuna'dan Juanfran'ı ceza alanında hakemi aldatmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle haksız yere oyundan atmıştı. Juanfran'a destek, pozisyonun diğer kahramanı Pepe'den geldi: "Pozisyon penaltıydı. Onu düşürdüm, kendisini yere atmadı. Juanfran'dan özür diliyorum." (Burrull, BarcelonaEspanyol maçından alındı, Juanfran'ın bir sarı kartı iptal edildi.)

İTALYA DA FARKSIZ
Ya herkesin duayen dediği hakemlerin hakemi, Türklerin dostu Collina'nın MHK Başkanı olduğu İtalya?
Catania Teknik Direktörü Zenga, atıldığı Bologna yenilgisi sonrası isyandaydı: "Hakem Ayroldi'ye Amoruso'nun gözümün önünde elle oynadığını anlatırken atıldım. Bu ülkede hakemle iletişim kurmanız olanaksız. Collina'nın da hakemlerle ilgili şikayetlerimizi önemsediğini hiç sanmıyorum."

BAYAN BAŞKAN İSYANDA
İtalya Kupası'nda Inter'e 2-1 kaybeden Roma'nın bayan başkanı Rosella Sensi oldukça sinirliydi: "Maçın başında Vucinic'in penaltısı verilmedi. İbrahimoviç'in golünde Samuel ofsayttı. Hakemler bu gece tüm kararları Inter lehine verdi."
İskoçya'da G.Rangers'a 3-1 yenilen Falkirk Teknik Direktörü John Hughes da hakem mağdurları arasındaydı. İki takıma birer kırmızı kart ve aleyhlerine verilen penaltının ardından hakemi "Şaka gibi" diye değerlendirirken, İskoçya Premier Ligi'nde sezon başında alınan teknik direktörlerin hakemler hakkında konuşmama kararını çiğniyordu.
Tanzimat'tan beri içimizdeki Avrupa hayranlığını ve aşağılık kompleksimizi atamıyoruz. Kanaltürk'te Telegol'de yapılan ankette neredeyse yüzde 90 oranında yabancı hakemlerin ligimizde görev yapması yönünde görüş çıktı.
Futbolun önde gelen ülkelerinden birkaç hakem örneği verdim. Çözüm istiyorsak futbolda yabancılara sömürge kompleksiyle yaklaşmaktan vazgeçip tartışmalıyız. Yabancı hakemler gelirse olay Kapalıçarşı'dan alınan hediyelerle sınırlı kalmaz. Tartışılacak pozisyondan ziyade birçok iğrenç iddiayı gündemde görürüz.

***
Yasal Uyarı : Tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi izin alınmadan kullanılamaz.

http://sabah.com.tr/gizlilik_bildirimi.html

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA