Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bizim sürücülerin aklı Avrupalı'yı solladı

Peugeot yenilenen 308 modelinde 'Peugeot Connect Apss' ile Coyote adı verilen bir uygulamayı sunmaya başladı. Avrupa'da 2 milyonun üzerinde kullanıcıyı bir araya getiren bu sistem, tehlike anında sürücünün ikaz edilmesini sağlıyor.
Geçen hafta Coyote'yi Fransa'da test ettim. Oldukça yararlı bir uygulama. Trafik kazaları ve sıkışlıkları hakkında sürücülere bilgi veriyor. Coyote'nin en çok yararlanılan hizmeti ise radarların yerini gösteren özelliği…
Yoldaki sabit ve mobil radarların yerlerini, 4-5 kilometre önceden gösteriyor. Bu sayede Fransa otoyollarında 4-5 kez polis radarına yakalanmaktan kurtulduk. Coyote'yi görünce aklıma bizdeki benzer ama daha basit yöntem geldi. Flaşörle uyarma… Sürücüler birbirlerini radar ve polis çevirmesi olduğunda flaşör yakarak uyarırlar. Böylece hız yapan sürücü ayağını gazdan keser. Radara yakalanmaktan ve ceza ödemekten kurtulur. Bizim sistem, Coyote'ye göre teknolojik değil ama onun kadar etkili… Türk sürücüler Coyote daha ortada yokken, yıllar önce çareyi bulmuş.
Fikir aynı, yöntem ayrı… Bizim sürücülere şapka çıkarıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA