Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Kanserliler için dünya çapında çalışacak

Limak Yatırım’ın Başkanı Ebru Özdemir, dünyanın en büyük kanser derneği olan MD Anderson’un yönetimine girdi. Özdemir, “Dernekle Türkiye arasında köprü kurmaya çalışacağım” dedi

Son yıllarda Limak denilince kuşkusuz akla ilk gelen, İstanbul Yeni Havalimanı oluyor. Aynı zamanda bir çok dev projeye imza atan grup son olarak 4.3 milyar dolarlık teklifle Kuveyt Havalimanı ihalesini kazandı. Enerji ve liman projeleri süren şirket, son dönemde sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkıyor.
Kadın mühendisler projesiyle herkesin dikkatini çekmeyi başaran Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, dünyanın en prestijli ve en büyük kanser derneği olan MD Anderson'un da yönetimine girdi. Biz de genç iş kadını Özdemir ile buluşarak 2017'yi, şirketin yeni yatırımlarını, kadın mühendisler projesi ve yönetimine girdiği kanser derneğini konuştuk.
2017'yi nasıl görüyorsunuz?
2017 bence zor bir sene olacak. Negatif ayrışmamamız lazım. Dolar kurunun aşağı döneceğini düşünüyorum. Türkiye'nin büyümeyi yakalayacağını ve ihracatın iyi olacağını öngörüyorum. Avrupa ile iletişim kurarsak onlardan çok daha üstün olduğumuzu, dezavantajı avantaja döndürebileceğimizi düşünüyorum.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI VAR
MD Anderson'ın yönetimine nasıl girdiniz?
MD Anderson, tüm disiplinlerin bir araya getirildiği bir dernek. Yıllık 300 milyon dolar bağış alıyorlar. Kanserle savaşta bilinci ve farkındalığı artırmayı hedefliyorlar. Bu derneğin en önemli özelliği ise yönetim kuruluna dışarıdan da insanları almaları. Gönüllülük esası var. Bu ilgimi çekti ve kabul ettim. Bu sene yedi yeni üye seçtiler. Üç yabancıdan biri benim.
Türkiye'yle ilgili bir şey olabiliyor mu?
Orası bir kanser merkezi, Amerikan Hastanesi'nden hasta alıyorlar. Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'yle de kemik iliği transplantasyonu konusunda işbirlikleri var. Yeni ilaçlar deneniyor, Türk hastaları da bundan fayda görecek. MD Anderson ile Türkiye arasında köprü görevi görebilirsem, iki tarafa da faydalı olabilirsem ne mutlu bana.
Kızların mühendis olması için çalışmalarınızı anlatır mısınız?
Türkiye'de kadın mühendis oranı çok az. Enerji, çimento, havalimanları yapıyoruz, işletiyoruz. Mühendislere grup olarak iş yaptığımız sektörler itibarıyla daha çok fırsat sunuyoruz. Buradan yola çıktık. Liselere gidip kızlara mühendislik mesleğini anlatacağız. Onları buna özendirmek için rol modellerle tanıştıracağız, work shop'lar düzenleyeceğiz. Projeyi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Milli Eğitim, Kalkınma ve Aile Bakanlıkları'yla beraber yapıyoruz. Ayrıca 0-6 yaş grubu, yuvadaki çocuklar için evimizin küçük mühendisleri diye kitaplar yaptık. Bu projeyi ihraç edeceğiz.

52 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ
Grubunuzda kaç kişi çalışıyor?
Yeni Havalimanı'ndaki ortaklığımızla birlikte toplam 52 bin çalışanımız var. Çimento, turizm dahil olmak üzere toplam varlıklarımız 8.1 milyar dolar büyüklüğüne ulaştı. Ciromuz 3.4 milyar dolar civarında. Ortaklarımızla birlikte Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtıcı grubuna sahibiz. Toplam 3 bin megavat aktif gücümüz var.

ENGELLİYE ÖRNEK OKUL
2017'de sosyal sorumluluk konusundaki hedefiniz nedir?
Beni rahatsız eden konulardan biri de engelli meselesi. Türkiye'de onunla ilgili bir bilinç de oluşturmamız lazım. 2017'de zihinsel engelliler için bir proje yapacağız. Örnek bir okul yapmayı planlıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA