Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Sükût altınsa, Daum yalandır!

O durmadan, hatta düşünmeden konuşuyor. Sürekli, farklı masallar anlatıyor; senaryolar üretiyor. İyi ezberlemiş bizi; 'Türkiye'yi... Çünkü bu ülkede ne 'boş masallar' biter, ne de dinleyici!
BİR omurilik kemiği düşünün... Yıllarca büyük ağırlıklar yüklenmiş ve iki büklüm olmuş. Kronikleşmenin örneği olabilecek bir de ağrısı var. Hasta dosyasının üzerinde ise 'Türkiye' yazıyor!
NEDİR bu hastalığa yol açan ağır yük?
ERTUĞRUL Sağlam, "Hakem konuşmayı sevmiyorum" diyor fakat yan yana diziyor cümleleri... 'Hüseyin Göçek'i sadece cümlelerinin içine değil, hedef tahtasına da iğneliyor. Şahıslara takılmayın. Sağlam-Göçekikilisi, bir örnek sadece! Bu ağır yükü Türkiye'nin sırtına bindirenler, yıllardır işlerine gelmediğinde aynı sevimsiz tabloyu karşımıza getirenler aslında... Soyadı ister Denizli, ister Sağlam, isterse Uygunolsun!
DAUM ne yapıyor? Ortada doktor olmayınca o üstleniyor bu görevi... Fakat bu doktorun bir eksiği var. O da yemini... Röntgeni sadece kendi menfaatine okuyor. Hastadan gizliyor özetle...
DAUM yine hapveriyor Türkiye'ye! Reçeteyi yazıyor; "Yarım bardak suyla" diye ekliyor. "Herkesi hakemlere destek vermeye çağırıyorum. İşleri kolay değil."
KÖLN'ÜN
başındayken Meyer'e ağır ithamlarını, Alman Futbol Federasyonu'nun talebiyle o dönemde sarf ettiği sözleri için bilgi verdiği günleri unuttu mu acaba?
PEKİ Galatasaray derbisini hakem hatasıyla kaybederse ne yapacak Daum? Hakemin kararlarına saygı duyacak ve destek olacak mı?
YOKSA yöneticilik kariyerini 'Üç yıl şampiyonluk' sözüyle Daum'un ellerine bırakan Aziz Yıldırım'ın korkusuyla saldıracak mı? Yıldırım'ın komutları dışında hareket etmeyen Daum, bizi şaşırtıp bir cesaret örneği sergileyebilir mi?
ELBETTE hayır! Türkiye seni, senin Türkiye'yi ezberlediğin kadar iyi ezberledi artık... Sükût altınsa, Daum kocaman bir yalandır! 'HAP'IN tarihi geçti bir defa... Artık kimse yutmuyor bu bayat masalları!
EĞER
mutlaka konuşacaksan alt satırlara cevap için kullan bu hakkını...
NEDEN liderin hocası, 45'te 1-1 olan maçta ilk değişikliği 82'de yapıyor? 82'de giren Gökhan Ünal golün, 86'da giren Vederson ise asistin sahibi... (Kupadaki Antalya maçında da Vederson 70'te girmiş ve asist yapmıştı.)
DAUM neden son iki lig maçında da sadece ikişer değişiklik yaptı? Yoksa oyuncularını maç seçmekle suçlayan Daum, oyuncu mu seçiyor? Tıpkı Bursa'da maç seçtiği gibi...
SON
altı resmi maçta toplam 18 oyuncu değişikliği hakkının neden sadece 9'unu (Sakatlıklar ve 86'dan sonrakiler hariç) kullandı?
PEKİ Daum'un masallara ihtiyacı mı var? Evet var! Bugün liderlik koltuğu gitti, yarın kendi koltuğu gidecek. Çünkü yaşanmış bir öykü bu... 2006'daki öykünün karakterleri bugün hâlâ başrolde... Daum da bunun farkında!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA