Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tam bir usta işi!

Artık Comolli'nin gidip, Emre Belözoğlu'nun gelmesi mi, Ali Koç yönetiminin tecrübelenip, analitik düşünmeyi becermesi mi, yoksa hepsi birden mi bilemem ama 11 transfer ile herkesin ağzını kapatan müthiş bir sezon başı performansı izledik. Alınan oyunculara kimsenin itirazının olmayacağı bir dönem. Hepsi ilk 11 oynaması için seçilmiş, "acaba" sorusundan uzak kariyerler katıldı kadroya. Üstelik daha bonservis ücreti de ödenmedi hiç birisi için. Maaş maliyetleri de 11 milyon Euro civarında. Ayrılan oyuncuların maliyeti daha fazlaydı. Bu kadar oyuncu al, üstüne bütçende pozitif rakama ulaş. Tam usta işi… Geniş kadronun avantajları gibi, dezavantajları da olacaktır. Ne kadar çok futbolcu, o kadar çok "mutsuz" futbolcu da demek. Oynamayan, süre uzadıkça suratını asacaktır ki burada en önemli görev Erol Bulut ile ekibine düşecek.

KURULU SAAT GİBİ; TIKIR TIKIR İŞLİYOR
Hazırlık dönemini çok iyi geçirdiklerini Antalya maçında belli ettiler. Sadece skor değil göze batan... Önde oynama isteği, buna takımın top rakibe geçtiği anda baskı ile cevap vermesi, rakibin yarı alanında hapsedilmesi, özellikle kontrol-pas prensibiyle topun hızla ayaklarda dolaşması, gelecek haftalar için önemli karakter. Artık Fenerbahçe'nin nasıl oynayacağını biliyoruz, ne sonuç alacağını bilemesek de... Bu tarz, taraftarın da istediği, rakibi de ürküten, iddiayı da ortaya koyan agresifliği taşıyor. "Usta işi" dediğimiz transferlerin değeri de burada ortaya çıkıyor zaten. Tecrübeli isimlerin, en az hata, en fazla doğru karar ile oynaması da, bu kurguyu daha işler hale getirdi.

ÖNCELİK SANTRFOR
Vedat Muriqi takımdan ayrıldı. Zaten transfer gündemini de sürekli forvet isimleri meşgul ediyor. Zahavi ve Kalinic son konuşulanlar. Bir hafta sonra resmi maçlar başlayacağına göre, bir an önce kararların verilmesi gerekiyor. Ülke, şehir, takım ve hatta kıta değiştirecek oyuncular bahsediyoruz. Ne olduğunu anlamaları için en az bir aya ihtiyaçları olacak. Bu noktada doğru seçimi yapmak kadar, doğru zamanı da bulmak önemli. Herkesin ağzında stoper de var ama öncelik bu değil. Böylesine bir kadro kurup, topu ceza alanına getirmeyi böyle etkili yapmayı başarıp, o topu içeri atanı ihmal etmek olmaz. Çok verimli bir orta saha ve kanat organizasyonu kurmayı başarmışken üstelik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA