Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

'Görmedim ama eyyam yapayım'

Üç gün önce Real Madrid'e kaybetmişsin. Üç gün sonra bu maçın rövanşı var. Bu noktada "En önemli maç sıradaki maçtır" söylemine ihanet etmemek gerekiyordu. Ama Galatasaray'da A'dan Z'ye akıllar Madrid'de, fikirler Real'de kalmıştı. "Sonuncu Mersin'i nasılsa yeneriz" havası hakimdi. Lider takımın lig sonuncusu önünde ilk 15 dakikada düştüğü durumun izahı mümkün değil. Gökhan Zan'ın önce hazırladığı, sonra da asistini de yaptığı pozisyonda üçüncü dakikada topu ağlarında gören Muslera, bu bölümde üç kritik kurtarışla takımını maçta tuttu. Galatasaray toparlanmaya çalışırken çileden çıkaran yönetimiyle (kararlarıyla değil, hakemliğiyle) Süleyman Abay devreye girdi. Melo-Lawal hava topu mücadelesinde Mersinli'nin dirsek attığı iddiasına Abay, "Görmedim, ama eyyam yapayım" diyerek sarı verdi. Ardından da Dany-Burhan omuz omuza mücadelesinde olmayan bir faul uydurup Dany'i attı. Galatasaray'ın Burak ile iki kez üst direğe takıldığı devrenin sonlarında Fatih Terim, topu yere vurarak Abay'a tepki gösterince tribüne gönderildi ama Serkan Yanık aynı şekilde topu yere vurduğunda da, son adam olarak penaltı yaptığında da sahada kaldı. O pozisyonda da Galatasaray'ın kulübeden üçüncü hocası da tribüne gitti.
İkinci yarı amansız bir baskı kuran Galatasaray, Melo ile eşitlediği tabelayı 69'da Drogba'nın şans golüyle lehine çevirdi. Bu gol "Her türlü golü yedik. Bir tane de biz atalım" dualarına futbol ilahlarının yanıtıydı herhalde. Fildişili neden transfer edildiğini defalarca gösterdi. Salı gecesi sıra Sneijder'de olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA