Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

14 yabancı para ister!

Galatasaray'da devir teslim töreniyle Mustafa Cengiz dönemi resmen başladı.
Sayın Cengiz önemli bir başarıya imza atarak başkan seçildi. Başarılar dilerim...
Kendisi ve ekibi zor bir işe soyundu.
Galatasaray'da birçok sorun var. Hele hele de şampiyonluğa oynayan ve yüksek maliyetli bir futbol takımına sahip. Aslında Sayın Cengiz kadar işi daha da zor olan bir isim de Fatih Terim... Bir yanda saha içine motive olmak, diğer yanda alacaklarını bekleyen takımı motive etmek... Üstelik 14 tane yabancı futbolcunuz varken.. Zaman içerisinde hep şu lafları duyduk: "Bu kulüpte kimsenin parası kalmaz." Bu sözleri yakın zamanda Sportif A.Ş'ye yönetici olarak atanan Sayın Abdurrahim Albayrak da dillendirmeye başladı.
Fakat bir gerçek var. Sizin takımınızda 14 yabancı futbolcunuz varsa, bu oyuncuları bu sözlerle motive edemezsiniz.. Bugün birçok Türk takımının yabancı futbolcularla yaşadığı sorunların dosyaları FIFA'da. O futbolculara da, "Senin biz de paran kalmaz" denmiştir herhalde. Bunlara bir örnek de Dany... O da Galatasaray ile FIFA'lık... 450 bin Euro istiyor. Ya ödeyeceksiniz ya da ceza alacaksınız.. Birçok kulübün böyle davaları var.. İşin özeti şu; yabancı futbolcuların paralarını vereceksiniz. Bu nedenle yeni Galatasaray yönetiminin işi oldukça zor. Eğer bu kadar yabancısı olan bir takıma siz ödeme yapamazsanız şampiyonluğu da unutun... Galatasaray değil, bu hangi kulüp olursa olsun. Yeni başkan için Mayıs'a kadar giden süreci kazasız atlatmak da başarı olacaktır.

***


Beşiktaş fiyatı!
Beşiktaş Cenk'i satmayı düşündüğü andan itibaren yeni bir golcü almak için arayış içindeydi. Transfer yapmak kolay değil hele de Türkiye'de... Kimi isteseniz rakamlar biraz daha artıyor. Bir de buna Cenk'in 28 milyon Euro'ya satışı eklenince, tüm takımların iştahı kabarıyor, "Beşiktaş'ta para çok, öyle ucuza adam vermeyiz" diye niyetlerini ortaya koyuyorlar. Futbolcuların bir normal fiyatı, bir de Beşiktaş fiyatı oldu. Tıpkı Alanyaspor gibi.. SABAH Spor'un dün duyurduğu transfer biterken, 2 milyon Euro ile başlayan pazarlık 3.2 milyon Euro ile bitti. Bu da Beşiktaş'a özel fiyat olsa gerek!.. Beşiktaş'ın transferde işi zor!

***


3 sene önce alsaydınız...
Samuel Eto'o'nun kariyerine diyecek yok. Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea görmüş, Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşamış bir oyuncuya laf eden çarpılır ama kendisi yıldız statüsüne Antalyaspor'la attığı gollerle erişmedi.
Sampdoria'dan boşa düştüğünde de tanınan bir yıldızdı. 33 yaşında yüzüne bakmayan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe her transfer dönemi Eto'o diye ortalığı inletiyor. Madem öyle, daha genç, daha diri bir Eto'o'yu alsaydınız!
36 yaşında, futbolculuk kariyerindeki vakti sayılı Eto'o ile uğraşmak zaman kaybı olur.

***


Dünya takımı Sivas!
Robi nho'nun transferi bir anda Sivasspor'u dünya takımı yaptı... Önemli yıldızların Türkiye'ye gelişi, dünyanın da gündemine oturuveriyor. Artık herşey sosyal medyada...
Robinho'nun "Merhaba Gardaş" söylemiyle yapılan imza töreni müthiş bir tanıtımdı ülkemiz için. Dünyaca ünlü yıldızları Robinho'yu kutlama mesajları da tanıtım için önemli. Sivas'ı tebrik etmek lazım... Dün de Neymar yandaki haberdeki gibi bu olayı 88 milyon takipçesine duyurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA