Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müthiş bir gösteri daha geliyor!..

Sakın ola, "Cirque Mecaniscs" deyince, aklınızdan geçen bir sirk gösterisi izleyeceğinizi sanmayın. Kuşevi, deyim yerindeyse, bir Sirk Tiyatrosu..
Özünde sirk unsurları olan bir anlatım tarzı.. Bir yanda mekanik bilimi, öte yanda insancıl yetenekler bir araya getirilerek, bir görsel şölen, bir özel koreografi hazırlanmış.. Ortaya çıkansa tam bir sanat eseri..
Anlatalım..
"Kara Salı" olarak da bilinen 29 Ekim 1929'da borsanın çökmesi sonucu Amerika, son derece ağır bir ekonomik depresyon dönemine girer.
"Kuşevi", büyük buhran döneminin tam ortasında, bir ıvır-zıvır fabrikasında geçer.. İşçiler kazayla yaralanan bir kuş için bir araya gelirler. Üretim hattı zihniyetinin robotlaştırdığı insanlar, monotonluktan kurtulmaya, gizli kalmış yetenek ve becerilerini sergilemeye başlarlar. Bu süre içinde fabrikayı daha az işe yarayan ama göre çok daha eğlenceli ve keyifli "kuşevleri" yapmak için kullanırlar.
Ekonomik bunalım, Amerikan sirki için de iyi olmaz, çünkü insanların eğlenceye ayıracak para ve zamanları yoktur. Bu dönemde kentlerde görülen hızlı büyüme yüzünden; sirklerin büyük çadırlarını kurabilecekleri çok az yer kalır. Buna bir de hızla gelişen sinemanın müthiş rekabeti eklenir.
Mesleklerine kendilerini adayan yetenekli sanatçılar çok çalışarak sirkleri canlı tutmaya çalışırlar. İşte "Kuşevi" bu tutkuyu da yansıtır.
"Kuşevi"nin yaratıcıları 1930'larda yaşamış üç sanatçıdan esinlendiler: Bir duvar ressamı, bir karikatürist ve bir film yapımcısı...
Diego Rivera.. Hayatı filmlere konu olan ünlü Frida Kahlo'nun kocası Meksikalı ressam, Amerika'daki endüstriyel yaşamı anlatan resimlerle bezeli geniş ve renkli duvar resimleriyle ün yapmıştı. Kuşevi'nin sahne dekorunda, ışık ve kostüm tasarımlarında, ünlü Diego Rivera'nın duvar resimleri'ndeki renk seçimlerinden ve kıyafet çizimlerinden önemli ölçüde etkilenildi.
Rube Goldberg.. Pulitzer ödüllü bir karikatürist, heykeltıraş ve yazar.
"Kuşevi"nin 2. perdesinde, "Ivır Zıvır" fabrikası, kuşlar için eğlenceli ve gülünç bir fabrikaya dönüştüğünde Goldberg'den esinlenir.
Charlie Chaplin.. Chaplin'in filmlerinin çoğunda ana karakter olan "Şarlo", sevimli ve iyi huylu bir serseridir. "Modern Zamanlar" filminde büyük buhran yıllarında, komik durumlara düşen bir fabrika işçisini canlandırır. "Kuşevi"ndeki komik karakterlerden Patron ve Yardımcısı, bu filmden esinlendi.
Yıllardır, Las Vegas gibi bir masalsı şov dünyasının korkunç rekabeti içinde devam eden, çok başarılı dünya turneleri yapan Kuşevi, şimdi Türkiye'de.. Gene TİM Gösteri Merkezi'nde..
10-13 Aralık tarihleri arasında suare, matine 5 temsil yapacaklar..
Yerlerinizi şimdiden ayırtsanız iyi olur..
Çocuklarınız çok eğlenecek, sizler hayranlıkla izlerken, çok da düşüneceksiniz.Biletler Biletix'te.. Ve de tıklayın..
www.timshowcenter.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA