Elmalı Fındıklı tart malzemeler
2 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
Tartın içine
1/2 su bardağı şeker
3 orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr. fındık veya ceviz (iri dövülmüş)
pudra şekeri (üzerine serpmek için)
7-8 kişilik
Yapılışı
Unu ve mısır ununu bir kaba alıp ortasını açalım.İçine sıvı yağı,yoğurdu,pudra şekerini ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim.Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamuru çatalla 7-8 yerinden delelim.Elmaları soyup rendeleyelim. Şeker ve tarçını ekleyerek elmalar bıraktığı suyunu çekene dek pişirelim. İçine iri dövülmüş fındığı ekleyip karıştırarak soğutalım.Elmalı harcı hamurun üzerine yayalım.Diğer hamuru kalıp büyüklüğünde açalım.Küçük kurabiye kalıpları ile hamurun üzerinden dilediğimiz şekillerde ve aralıklarla parçalar kesip çıkaralım.Hamuru elmalı harcın üzerine yerleştirelim. Tartı 180 derece ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapalım.