Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ciğeri tarifi... nasıl yapılır?

Lokum kıvamında ciğeri nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli , püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla arnavut ciğeri tarifi Sofra'da...

Giriş Tarihi: 23.5.2018 12:57
Arnavut ciğeri tarifi... Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

ARNAVUT CİĞERİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg dana ciğeri
  • Bir buçuk su bardağı galeta unu
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • Servis için:
  • Patates kızartması
  • Soğan piyazı

ARNAVUT CİĞERİ YAPILIŞI

Ciğerin zarını elinizle çıkarın. Keskin bir bıçakla sinirlerini iyice temizleyip, sudan geçirip küp doğrayın. 5-10 dakika süzgeçte dinlendirin. Daha sonra yumuşak, kokusuz olması ve kanını salması için tuzlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu ve unu karıştırıp ciğeri unlayın. Fazla unu silkeleyin. Ciğeri kızgın ve bol sıvı yağa atıp, 1-2 saniye karıştırmayın. Daha sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 4 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın toz kırmızıbiber ve tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvı yağdan alın. Patates kızartması ve soğan piyazı ile servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Arnavut ciğeri tarifi... Arnavut ciğeri nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN