Fırında patatesli tavuk tarifi ev hanımları ve yemek yapmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Bu tarifin hem yapımı oldukça basit hem de lezzeti oldukça yüksektir. Daha önce denenmiş, lezzetli ve pratik fırında patatesli tavuk tarifini siz okuyucularımız için hazırladık. Fırında patatesli tavuk nasıl yapılır?
FIRINDA PATATESLİ TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
- 1 kg tavuk but
- 1 kg tavuk kanat
- 4 patates
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Fırında patatesli tavuk eti Nasıl Yapılır
- Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda.
- Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin.
- Derin bir kapta salça, baharat, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip 2-3 dakika kadar bekletin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.