Özellikle corona tehlikesi nedeniyle evlerde bulunduğumuz bu süreçte dışarıda yemeye alışık olduğumuz haşhaşlı revani tatlısını kendi mutfaklarınızda da yapabilirsiniz. Dilerseniz vereceğimiz haşhaşlı revani tatlısını üzerine krem şanti veya muhallebi ekleyip muhallebili haşhalı revani de yapabilirsiniz. Akşam yemeğini yedikten sonra yapımı kısa süren bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte nefis haşhaşlı revai nasıl yapılır sorusunun cevabı...
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
HAŞHAŞLI REVANİ NASIL YAPILIR? YAPILIŞI...
Öncelikle yumurta ve şekerimizi porselen bir kaba koyarak şekerler eriyinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra yarım su bardağı sıvıyağı karışıma katıyoruz. Daha sonra 2 kahve fincanı irmiği, 2 kahve fincanı unu, yarım su bardağı haşhaşı ve kabartma tozunu aynı kapta karıştırıyoruz. Burada bir püf noktasını belirtmek isteriz; karışımınızı porselende veya camda yaparsanız kabarma konusunda tereddüt yaşamazsınız.
İlk aşamayı bu şekilde tamamladık, daha önceden kaynatmış olduğunuz bir fincan kaynar suyu hazırlamış olduğunuz hamurun içine ekleyin ve çırpın. Bu aşamayı da hatasız şekilde yerine getirdikten sonra revani karışımı hazır! Kare bir borcamı yağladıktan sonra bu hazırladığımız karışımı borcama dökün fakat burada da bir püf noktası var, borcamı yağladıktan sonra karışımı borcama dökmeden önce yağlanmış borcama biraz irmik ekeledikten sonra tatlınız yapışmadan pişmiş olacaktır.
Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika boyunca haşhaşlı revaninizi pişirin. Limon aromasıyla daha önce hazırladığımız şerbeti soğuttuktan sonra revaninin üzerine döküyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; şerbet soğuk, tatlı ise sıcak olmalıdır. Afiyet olsun :)
HAŞHAŞLI REVANİ ŞERBETİ YAPILIŞI...
3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri bir tencereye döküyoruz. Daha sonra şeker eridikten sonra ılık ateşte karıştırarak 8 dakika boyunca kaynatıyoruz. Şeker miktarını damak zevkinize göre biraz azaltır veya arttırabilirsiniz. Altını kapatmadan 3 dakika önce limonu da ilave ediyorsunuz ve soğumaya bırakıyorsunuz.