Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kadınlarımız heba olurken

Kadına şiddet de büyüyor, kadına karşı şiddeti yok etmeye yönelik kampanyaların da dozu artıyor. Umarım ikincisi, birincisini imha eder.
Bu kritik günlerde dizilerin içine yerleştirilen sahnelerin de önemi artıyor. Alt metinlerin, yanlış okumaların, gizli mesajların kadına şiddeti körüklemesini engellemek için senaristler ve yönetmenlerin de sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Okurumuz Ayşegül Gündoğdu da Star TV'nin yeni dizisi Ay Tutulması'nı eksen alarak konunun önemini vurgulamaya çalışmış:
"Dizide öyle bir diyalog geçti ki paylaşmadan edemedim. Olay şöyle; şirketin genel müdürü (Kenan Ece) mecburiyetinden dolayı patronun kızıyla evlenmek zorunda kalıyor ve sevgilisinden (Naz Elmas) ayrılma konusunda kararsız. Şirketten bir arkadaşıyla bu konuyu konuşuyor ve sözler aynen şöyle; 'İyi düşün, önünde bir şirketin hisselerini almak var. Bir kadın için bunlardan vazgeçmeye değer mi?'
Bu sözlerin ardından oturdum, düşündüm. Şu zamanda ülkemizde en hassas olunan konu kadın mağduriyeti. Bir dizide bunun iyileşmesi için çaba harcanmalıyken nasıl olur da 'Bir kadın için değer mi?' denebilir?
Bir bayan olarak ve bayan arkadaşlarım adına diziyi kınıyorum. Ve yapılan işlerde daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA